Copenhell 2013: Norsk frejdighed

Copenhell 2013: Norsk frejdighed

Metalcore med mange andre inspirationer gjorde, at selv de mest kræsne fandt ørelækkerier i Purified in Bloods sæt på Copenhell.

Dato
14-06-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det var en ganske energisk optræden, som norske Purified in Blood præsterede fredag på Copenhell. Forsangerens scenefremtræden og råbevokal afspejlede tydeligt bandets afsæt i hardcore, men et godt varieret sæt præsenteredes også et væld af andre inspirationer, fra et afsæt i rock med norsk tekst i ’Mot Grav’, som fik bandet til at lyde lidt som Kvelertak, mens flere melodiske leads havde en klang af klassisk metal som Metallica og Iron Maiden. Resultatet var en omgang metalcore med diversitet.

På selvsamme scene havde Tan, forsangeren i bandet forinden, By the Patient, under et nummer forladt scenen og begivet sig ned i fotograven og ud til hegnet for at synge lige op i hovederne på de mest ivrige fans. Den tog Purified in Bloods frontmand lige stykket videre, da han forcerede hegnet og kom helt ud til de glade fans. Og det endda barfodet! Heldigvis fik han ingen skader på fødderne fra glasskår eller andet og kunne hoppe tilbage på scenen og fortsætte det energiske show.

Der var lidt til alle

Noget af det, som gjorde musikken så vellykket, var den føromtalte blanding af et væld af inspirationer oven i bandets musikalske fundament, for så var der også lige en luns godter til de, som måske blot var på området uden en specifik forkærlighed for Purified in Blood. Guitaristen Sander Loen spillede med gejst og overskud, så han kom ud over scenekanten mere end de andre medlemmer på strenge, men de gjorde det nu alle godt.

Umiddelbart var det sangene fra ’Flight of a Dying Sun’ der blev modtaget bedst af publikum, men helt generelt virkede tilhørerne mere end tilfredse med det, nordmændene leverede på de skrå brædder.