RMF'22: Islandsk opera-kult

_XJD3845
_XJD3879
_XJD3859

Cult of Lilith var rejst fra Island for det ene show på Royal Metal Fest, og de gjorde hvad de kunne for at omvende danskerne til deres kult.

Spillested
Dato
01-04-2022
Trackliste
1. Arkanum
2. Comatose
3. Purple Tide
4. Tomb of Sa'ir
5. Atlas
6. Le soupir du fantôme
7. The Haunting
8. Faro
9. Cosmic Maelstrom
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

På det lidt isolerede spillested Radar gik islandske Cult of Lilith på scenen fredag aften kl. 22.30, og der var næppe meget mere end 50 mennesker til stede i salen, da de åbnede med ’Arkanum’ fra deres første EP. De få fremmødte fik dog en smagsprøve på den musik, der skulle dominere salen de næste 45 minutter. For her er tale om teknisk dødsmetal, hvor vokalen er både growl, opera og grindcore-agtige vræl. 

Og Cult of Lilith trykker den af. De er rejst til Danmark for det her ene show, så den skal have på samtlige cylindre. De er da også klædt på i overdådige skjorter og veste, og ligner netop mest af alt opera-sangere på en stor teaterscene, og ikke et metalband på Radar i Aarhus. Det tager Cult of Lilith sig dog ikke af, men buldrer gladeligt derud af. For de er glade for at være i Danmark. Og Danmark var tilsyneladende glade for Cult of Lilith, da en fra publikum tilbød at købe nævnte, krøs-dominerede skjorte. 

De spiller rigtig mange sange fra deres debutplade ’Mara’, som de udsendte midt i corona-epidemien i september måned 2020. Der er derfor livedebut til sangen ’La soupir du Fantôme’, der er afslutningsnummeret på pladen. Her bliver der i den grad leget med opera-stemmen, og det teatralske får lov at udfolde sig.

Der er også mere rolige sange som ’Atlas’, der starter forsigtigt ud, men så eksploderer det i teknisk dødsmetal, og der er masser af leg på instrumenterne, ikke mindst bassen. De glade islændinge er meget opstemte over muligheden for at spille på Royal Metal Fest og introducerer sangen ’The Haunting’ som det bedste nummer, de har lavet hidtil.

Som koncerten skrider frem, er der flere, der har taget gåturen fra Voxhall og Türkis over til Radar, så Cult of Lilith slutter hæderligt af, da de lukker med ’Cosmic Maelstrom’ til et publikum, der takker for oplevelsen. Cult of Lilith gjorde alt, hvad de kunne, og gav en godkendt koncert til de få fremmødte fans, der fik sig en eksklusiv oplevelse til en gang barok nekromantik til dem, der kan lide deres cembalo stemt ned.