En anelse udtrådt

Populær
En anelse udtrådt

Amager Bio var svenske Hammerfalls første stop på deres Europa-turné. Det kunne man godt høre.

Kunstner
Spillested
Dato
26-10-2011
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

At København var første stop kunne godt vække den mistanke at byen var blevet valgt som den blide opstart, hvor bandet lige kunne banke rust, inden det for alvor skal gå løs på kontinentet. Lidt fordi den i øvrigt gennemsympatiske frontmand Joacim Cans pralede med, at Hammerfall spillede i København, modsat så mange andre svenske bands, der skynder sig gennem Danmark, ned til Tyskland. Men nok så meget fordi Hammerfall ikke leverede en helt så skarp koncert, som man kunne have forventet af et band med så omfattende en erfaring. Der var både en række småfejl hist og pist, men frem for alt nåede bandet ikke helt så langt ud over scenekanten, som den meget storladne musik fortjener.

Så dårligt, som det ovenstående måske kan få det til at lyde, var det nu heller ikke – så dreven er den svenske kvintet alligevel. Man fik både gammelt og nyt, hvor især storhittene 'Legacy of Kings' og 'Heeding the Call' gjorde sig. At den gode Cans også talte (langsomt) svensk krydret med lidt dansk til publikum virkede faktisk mere forbrødrende, band og publikum imellem, end hvis han havde talt engelsk. Godt nok er engelsk jo rockens sprog, men modersmålet er nu engang det mest personlige, og siden vi deler cirka et halvt sprog med broderfolket mod nordøst, er det vejen at gå.

Amager Bio var i øvrigt kun halvfyldt, og selv om det så til gengæld var med fans af bandet, der meget synligt satte pris på, hvad de hørte, så kunne det ikke helt fjerne oplevelsen af, at Hammerfall med sin meget konservative tilgang til heavy, virkede en anelse udtrådt.