Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fans af publikum

Populær
Updated
Fans af publikum

Bring Me The Horizon havde en helt særlig kontakt til publikum, og fik derfor sparket gang godt gang i søndagsfesten.

Dato
03-07-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkivfoto)
Forfatter
Karakter
4

 

Mest sigende for Bring Me The Horizon-koncerten var den kæmpe circlepit der ca. halvvejs inde i koncerten omsluttede stolperne i Odeon, som derved kandiderer det til at have været festivalens største. Andre ting kunne nævnes: Et par "Walls of Death" og en fan der var oppe at synge med på et nummer (og ganske modigt, må man tilføje...), men det korte og det lange er i hvert fald, at disse begivenheder med al tydelighed viste, hvor godt et tag Sheffield-drengene har i publikum. Så måler man sine rock- og metalbands på den slags, så bliver Bring Me The Horizon et af de helt store af slagsen.

Kald det kærlighed


Det var ikke engang fordi der var så mange der var mødt op denne tidlige en søndag, men en stor del af dem, der var, var meget dedikerede og helt nede med bandet. Samspillet mellem dem og især Oliver Sykes var måske derfor bemærkelsesværdigt godt, også selv om han insisterede på at adressere festivaldeltagerne som "Copenhagen" og ikke "Roskilde"... men hvem har da også hørt om sådan denne lille byfestival uden for landets grænser, spørger jeg bare? Pyt. Kidsene elskede ham, og han dem, og han leverede i øvrigt en ganske overlegen, energisk vokalpræstation, der især i de forvrængede stykker var god.

Håndspillet energi


Selve musikken var bedst, i de hårde og hurtige stykker, som der jo er en del af i denne britiske metalcore-afstøbning. Til trods for at lyden ikke var den bedste, fremstod musikken stadig som pågående og rå, og lyden var altså heller ikke værre, end at man sagtens kunne følge med i, hvad der foregik. Energien, som Bring Me The Horizon flere gange har bevist sig leveringsdygtig i, stod i hvert fald i lys lue her.

Til gengæld flettede nogle af de samplede passager (som eksempelvis Lights vokal på 'Crucify Me') ikke så godt med den håndspillede del af musikken, og man tænkte, at søndagens gode vejr til trods, så var Roskilde Festival måske alligevel blevet lidt for smattet til disse poetiske stykker i musikken - lyden var i hvert fald.