Fin omgang tyskerthrash

Populær
Fin omgang tyskerthrash

Tyske Exumer har måske deres bedste år bag sig, men man lægger sig ikke frivilligt ned. På MMF IX gav bandet en opvisning i effektiv tysk thrash.

Kunstner
Dato
07-07-2016
Genre
Karakter
4

Exumer udgav deres første album helt tilbage i 1986, og bandets første karriere var relativt kort med kun to udgivne album – debutalbummet ’Possessed by Fire’ og efterfølgeren ’Rising from the Sea’ fra 1987. Allerede på toeren var der udskiftning i den vokale front, hvor Mem V. Stein var erstattet af Paul Arakaki. Bandet kastede håndklædet i ringen i 1991 for så at genopstå i 2008 med Mem V. Stein og guitarist Ray Mench som eneste originale medlemmer.

Exumer har efterfølgende udgivet to album – ’Fire and Damnation’ fra 2012 og den helt nye fra i år og ganske udmærkede ’The Raging Tides’. Det kører således åbenbart udmærket for Exumer her i bandets formentlige efterår.

På MMF IX var det da også et ganske veloplagt band, der gik på scenen torsdag eftermiddag. Med kun fire album i bagagen kan bandet ikke nøjes med at spille gamle ”hits”. Men det gør heldigvis ikke noget, for de nyere sange er faktisk ganske udmærkede og passer fint ind sammen med de gamle.

Slayer-inspiration
Exumer læner sig lidt op ad inspiration fra Slayer men måske med en lidt mere rund og europæisk tone, hvor der er lagt noget mere vægt på hooklines og omkvæd.

Exhumer gjorde det godt i Fredericia. Hele bandets fremtræden på scenen udstrålede, at man altså gad det her og tager anden runde i manegen alvorligt.

Især virkede Mem V. Stein som om, han vil Exumer. Hans vokal sad præcist, og han gjorde et særdeles veloplagt indtryk på scenen.

Gik man glip af Exumer i Fredericia, er der formentlig lang tid til, at de gæster Danmark igen. Men så kan det i stedet anbefales at give ’The Raging Tides’ en gennemlytning eller to. Det er et overraskende habilt udspil fra de gamle tyskere.