Fremmødet var ingen begrænsning

Populær
Fremmødet var ingen begrænsning

Chainfist tog kampen op mod beskedent fremmøde på den mest simple og indlysende facon: ved at trykke den af.

Kunstner
Dato
15-01-2011
Trackliste
1. Intro
2. In Your Face
3. Be a Man
4. Evolution
5. Edge of the World
6. Free Me
7. Have You Ever
8. Carpe Diem
9. Clown
10. Black Out
11. Stay
12. 10.000
----
13. Murder Rewind
Koncertarrangør
Fotograf
C.V
Karakter
4

Forud for koncerten lå flere uger med tung sne, kulde og ikke mindst juleferie og dermed en metalsæson, der lige skulle i gang igen. Tøvejr og regn var en svær modstander, når folk skulle hives ud af sofaen og igen ud til den fede rock på spillestederne.

Således spillede Clockwork Protocol til at starte med for ikke meget mere end 10-15 mennesker på gulvet, lidt folk på balkonen og så personalet. Og på personalet blev der også sparet for bandet måtte i størstedelen af sættet kæmpe med statisk, kedeligt rødt lys. Den samlede kulisse satte sit præg på bandets scenefremtræden, der blev en kende sløv i det. Det lod sig især vise i pauserne mellem numrene, hvor man nærmest kunne høre den berømte knappenål falde til jorden.

Den svære opvarmningstjans

Det var synd, for bandet spillede ellers en udmærket omgang metalcore med paralleller til Diecast og All That Remains men med nogle underlige intermezzoer af og til. Dem burde gutterne nok holde sig fra, for selv om de lød udmærket isoleret set, så kunne bandmedlemmerne heller ikke selv lade være med at trække på smilebåndene imens, hvilket bare fik parterne til at fremstå fjollede.

At være opvarmningsband kan være en hård kamp, og det var det også for Odense-bandet denne aften. Musikken er vigtigst, og solid metal blev skam også fremført i et udmærket mix, hvor guitarerne dog godt måtte have haft lidt mere bid. Men bandet kan da overveje at forberede sig på, hvordan de en anden gang vil gå til en koncert med begrænset fremmøde - skulle det ske en anden gang - for energien skulle hele tiden genopbygges, når en ny sang gik i gang.
(karakter: 2)


Den rette attitude

Flere havde fundet vej til The Rock, da Chainfist gik på lige efter Povl Dissings fede fordanskning af Shel Silversteins '25 Minutes to Go' som intro. Blandt andet et udklædt The Rock-personale, der holdt julefrokost. Men der var bestemt ikke trængsel på gulvet.

Chainfist havde tilsyneladende rock 'n' roll i blodet, og da der nu også var kommet gang i lamperne og røgmaskinen, så skete der lige pludselig noget på scenen. Og med et var det lidt glemt, at dørindtægterne for spillestedet måtte være i bund denne aften.

Hele 12 sange blev det til, og selvom Chainfist måske ikke er så kendt endnu, så var det alle sange, som kunne stå distancen 'live' og blive til et sæt på en times tid. Og det med at optræde er kodeordet for bandet, som det er nu. For her kommer sangene meget mere ud af boksen, og selvom Jackies vokal ikke ligefrem skifter ham fra cd-indspilningen, så er der bare meget mere nerve og energi i stemmen. Og så er han en udmærket frontmand samtidig.

Masser af rock


Begge guitarister spillede med fin attitude og gejst, mens bassisten valgte den lidt mere tilbagelænede version - med sit stirrende blik og de sammenknebne læber nærmest inspireret af dødsmetal-stilen. Musikken er dog en fin blanding af rock og metal, og blev fremført helt som den skulle.

Sætlistens opbygning var god, og det var godt at se at den balladeagtige 'Edge of the World' først fik plads lidt inde i sættet, så folk lige kunne nå at blive rocket i gang. I sidste ende blev det også til et ekstranummer, hvor det fornuftigt nok - antal tilskuere taget i betragtning - kom uden, at gruppen valgte at hoppe ned fra scenen for at lade sig kalde tilbage.

Chainfist er et band, som kan spille op til bal, selvom stemningen stadig siger "vinterhi", men derfor kunne det nu for alles parter nok være fedt med flere folk næste gang.
(karakter: 4)