Fynsk syrebad i solen

Populær
Fynsk syrebad i solen

Grusom strålede om kap med solen, da de svendborgensiske syrerockere svedte igennem på karrierens hidtil største scene.

Kunstner
Dato
25-06-2016
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

"Tusind tak for at have givet mig mit mit livs oplevelse på en scene," lød det fra Grusom-forsanger Nikolaj Hoffmann Jul, mens hans kompetente kumpaner vred de sidste rester af lyd ud af deres instrumenter.

I virkeligheden var det publikum, der burde bukke og sige ydmygt tak til Grusom, som gav det store fremmøde en sveddryppende intens oplevelse i den bagende eftermiddagssol på Copenhells mindste scene.

De fynske syrerockere udsendte sidste år deres debutalbum, som høstede bred anerkendelse i flere medier, selv hos sure Devilution. Nu er tiden kommet for bandet til at høste frugterne rundt omkring på landets store og små scener, og den chance forspildte de ikke på Copenhell.

Grusom hører hjemme i en form af blueset syrerock, som rummer referencer til både The Doors, Thin Lizzy og Black Sabbath. Et land, hvor Peter Pørtners Hammondorgel får næsten lige så meget plads som de meget sololystne guitarer, her anført af en fantastisk velspillende Dennis Warburg, som vred den ene drivende beskidte rocksolo efter den anden ud af sin Les Paul.      

En smag af noget ægte
I Nikolaj Hoffmann Jul har bandet en karismatisk forsanger med en tilstedeværelse og et nærvær på scenen, som virker som en magnet på publikum. Hans rå og uskolede vokal lugter langt væk af levet liv. Af at der er noget på spil. Det kan ikke købes for penge, og det er guld værd for et band, som ellers i høj grad er mere indhold end form. Her handler det ikke om en påtaget attitude, men om at lave den mest swingende rock overhovedet.

Det blev især klart på 'Gruesome', hvor vi blev trakteret med twinguitar i bedste Thin Lizzy-stil og en herligt eksekveret guitarsolo.

Bandet sluttede overlegent af med singlen 'Evil'. En orgeltung affære med et simpelt omkvæd, som fik det efterhånden store publikum til villigt at skråle med i den stegende sol.

Alle døre står på vid gab for Grusom, som nu blot skal gribe ud og fastholde alle de muligheder, der kommer til at stå på spring.