Glædelig overraskelse

Populær
Glædelig overraskelse

Det er altid dejligt at blive positivt overrasket. Og U.D.O. med legendariske tidligere Accept-forsanger Udo Dirkschneider i forgrunden overraskede i den grad positivt lørdag aften i Kolding. Det skyldtes ikke mindst oplevelsen af, at den nuværende besætning i U.D.O. spiller rigtig godt.

Kunstner
Spillested
Dato
14-03-2015
Trackliste
1. Speeder
2. Blitz of Lighting
3. King of Mean
4. Decadent
5. Indepence Day
6. Black Widow
7. Never Cross My Way
8. Mystery
9. Under Your Skin
Akustisk sæt
10. Tears of af Clown
11. Secrets in Paradise

12. Faceless World
13. Pain
14. Untouchable
15. Let Me Out
16. Metal Machine
17. Metal Eater
Extra:
18. Brak the Rules
19. Princess of the Dawn
20. Fast as a Shark
Extra 2:
21. Balls to the Wall
Fotograf
www.lasselagoni.com
Karakter
4

Når vi bevæger os uden for hovedstadsområdet og Aarhus, så er centrum for metallen i Danmark i stigende grad centreret omkring Trekantsområdet. Fredericia har den stadigt voksende årlige Metal Magic Festival samt 3-4 øvrige metalkoncerter i løbet af året med internationale bands. Kolding har i Godset udover det herlige initiativ med kvartalsvis metal café arrangementer også nærmest gjort det til et projekt at byde på større internationale metalnavne, der kører uden om hovedstaden. I de seneste år har det eksempelvis været Firewind, UFO og Soulfly og senere på året er det thrasherne Annihilator, der giver eneste danske koncert i Danmark på netop Godset i Kolding.

Lørdag aften var det så U.D.O., der stod på scenen i Kolding for at give eneste danske koncert på den igangværende Europa tur i forlængelse af bandets seneste udspil, albummet ’Decadent’. Inden publikum fik fornøjelsen af U.D.O., måtte man dog lige igennem en special guest-optræden af det svenske band Sister Sin.

Sister Sin passer sådan set udmærket til opvarmning for U.D.O. Der er tale om no nonsens heavy metal af den bedagede slags. Det er ikke originalt men ret sympatisk. Sistet Sin har en den kvindelige forsanger Liv Jagrell i forgrunden. Hun gør det godt uden at besidde den helt store stemmemæssige spændvidde. Men bandets materiale taget i betragtning, kan man vel uden at være alt for sexistisk måske spørgsmålstegn ved, om Sister Sin ville have særlig stor succes med en mandlig forsanger.

Men lad det ligge og lad os hellige aftenens hovednavn.

U.D.O.’s seneste album ’Decadent’ er fuldstændigt fløjet under Devilution redaktionens radar. Det er nok en fejl, men på den anden side forståeligt med den hast, hvormed Udo og band udgiver albums. U.D.O. har således udgivet 15 studiealbums, siden Udo gik solo. Til sammenligning har Accept ”kun” udgivet 14 studiealbums i det hele.

Det blev imidlertid rådet rigtig meget bod på ved koncerten på Godset, hvor ikke mindre end syv sange var taget fra ’Decadent’. Det må siges, at være et noget risikabelt valg. Men på den anden side, så er ’Decadent’ og for den sags skyld heller ikke forløberen ’Steelhammer’ faktisk slet ikke ringe.

Koncerten lagde hårdt fra land med ’Speeder’ – første sang på albummet ’Decadent’. Efter endnu et par sange fra bagkataloget ramte U.D.O. endnu en gang Decadent-albummet, med netop titelsangen. Det hører sig ikke hjemme i en liveanmeldelse, men så alligevel! Prøv at tjekke video til sangen ’Decadent’. Den er i den grad skræmmende, brutal og tankevækkende.Det, der var det mest opløftende ved koncerten i Kolding, var bandets entusiasme. Udo Dirkschneider er en ældre herre på 62 år, så han bevæger sig ikke så voldsomt meget på scenen. Men det var dejligt at se, hvordan hans relativt nye guitarister russeren Andrey Smirnov og finnen Kasperi Heikkinen sammen med den noget mere forankrede bassist Fitty Weinhold virkelig spillede op til fest. Disse forankrede af de helt nyankomne i bandet Udo søn Sven på trommer og Harrison Young på keyboard.

I koncerten var indlagt et lille akustisk set. Det er nok lidt risikovilligt for et band som U.D.O., men det faldt heldigvis ikke til jorden, selv om det måske hev pusten lidt ud af nogle af fansene. Men Udo har sgu fat i noget med den nye ballade ’Secrets in Paradise’,og såmænd da også i den lidt ældre ’Tears of a Clown’.Vi skulle helt hen til ekstranumrene, før U.D.O. diskede op men sange fra Accept-tiden. Men så kom de også, selvom det kun blev til tre sange i form af ’Princess of the Dawn’, ’Fast as a Shark’ og ’Balls to the Wall’.
Det skuffede nogle af os, at det ikke blev til mere, men generelt var der ikke tvivl om, at publikum havde en god aften i selskab med U.D.O. i Kolding.