Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gøglerne fra Göteborg

Populær
Updated
Gøglerne fra Göteborg

Freak Kitchen var i Danmark og leverede som altid en glimrende koncert bestående af en lige god blanding af stort talent og gøgl.

Spillested
Dato
24-05-2013
Karakter
4

Svenske Freak Kitchen er aldrig blevet et af rockens store navne, selv om trioen er nogle af de mest talentfulde musikere, der er udklækket af vort broderfolk.

Grundlægger, superguitarist og frontmand Mattias Eklundh er eneste originale medlem tilbage. Bassist Christer Örtefors og trommeslager Joakim Sjöberg har været med på vognen siden 2002's ’Move’, og som afløsere for de to originale medlemmer komplimenterer de fornemt Eklundhs imponerende evner på spaden.

Eklundh kan mild sagt spille røven ud af bukserne på de fleste guitarister. Han veksler mellem at spille med plekter og fingrene og er så teknisk overlegen, at ikke mange kan gøre ham kunsten efter. Perfekt bakket op af en yderst hårdtslående trommeslager og en skarp bassist demonstrerede Eklundh og trioen fra koncertens start til slut evnerne på instrumenterne.

Mere musik, mindre snak

Men er man ikke til gruppens gøgleri, kan fjolleriet hurtigt fjerne fokus fra musikken. Christer Örtefors tonser rundt på scenen med en styrthjelm på hovedet, mens Eklundh forsøger sig med jokes - gerne af venstreorienteret retorik - mellem hvert nummer. Og med en hel del forfriskende fadøl hældt indenbords, kan undertegnedes forståelse af det svenske sprog hurtig lyde lidt sløret, så mange af vittighederne gik tabt på gulvet. En opsang om danskernes trang til at tegne profeten Muhammed gik dog igennem, og det var blot et af flere indslag, hvor svenskeren burde spille lidt mere og tale lidt mindre.

Men når først musikken spiller, har de til gengæld helt fortjent ens fulde opmærksomhed. Bandet kom rundt i alle udspil fra karrierens start siden 1992. Numre som ’Porno Daddy’, over ’Speak When Spoken To’ og til ’Teargas Jazz’, gik rent ind, og aftenens lille skare bestående af et temmelig voksent publikum udtrykte stor tilfredshed med bandets indsats.

Som altid leverede Freak Kitchen varen med et musikalsk opvisningssho,w og bedst blev det under debutalbummet ’Appetizer’s åbningsnummer ’Jerk’, der kom som et af de sidste ekstranumre. Kulminationen på 90 minutters festlig fornøjelse med svenskerne, der ikke udgiver sig for at være noget, de ikke er. Talentfuld underholdning med noget på hjerte, og det virkede for det meste glimrende denne fredag aften i Parkens Lion & Barrels.
 

Menu