Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dansk dødsmetals største koryfæer

Populær
Updated
Dansk dødsmetals største koryfæer
Dansk dødsmetals største koryfæer
Dansk dødsmetals største koryfæer
Dansk dødsmetals største koryfæer
Dansk dødsmetals største koryfæer
Dansk dødsmetals største koryfæer
Dansk dødsmetals største koryfæer
Dansk dødsmetals største koryfæer

Illdisposed gav sjældne skallesmæk med en håndfuld seje numre fra 1990'erne under en vild og varm aften i hovedstaden.

Dato
13-01-2018
Trackliste
1. Die Kingdom
2. I Believe in Me
3. In Light Of The Moon
4. Near The Gates
5. Case of the Late Pig
6. Weak is Your God
7. Dark
8. Throw Your Bolts
9. A Child is Missing
10. Purity of Sadness
11. We Lie in the Snow
Ekstra:
12. Submit
13. Now We're History
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

På en bidende kold lørdag aften i hovedstaden manglede der ikke opbakning til dansk metal. I et udsolgt Lille Vega stod en ny generation af grupper og forsøgte at overvinde publikum til When Copenhell Freezes Over.

Midt på Strøget i Studenterhuset stod koryfæerne – som frontmand Bo Summer selv optalte Illdisposed som.

Den 47-årige aarhusianer kan næppe anklages for at bruge den forkerte betegnelse. Illdisposed har heller ikke brug for at overvinde publikum. Dem har de vundet for længst. I almindelighed siden den suveræne debut ’Four Depressive Seasons’ fra 1993 og i særdeleshed med det folkelige gennembrud ’There’s Something Rotten... in the State of Denmark’ fra 1997.

Tilblivelsen at diskografiens store værk blev uforglemmeligt dokumenteret i kultfilmen ’Headbang i Hovedlandet’, som i anledning af dokumentarens 20 år blev vist tilbage i oktober i Pumpehuset under filmfestivalen CPH PIX.

Illdisposed gav efterfølgende et sæt udelukkende med numre fra karrierens første fem udgivelser. Og for de, der ikke var til stede på den aften – som undertegnede – så var der dømt revanche i lørdags.

Tonerne af den sjældent fremførte ’Die Kingdom’ fra 1995-pladen ’Helvede’ startede øjeblikkeligt en dyrisk moshpit, som kun Illdisposeds dødsgroovy rytmer kan frembringe. Og fortsatte i sublim stil med det store hit ’I Believe in Me’, så sved og øl smeltede sammen, og duften af dødsmetal spredte sig i Studenterhuset.

Det var vildt, det var varmt – det var lige som det skulle være! Præcis som sætlisten, der netop bar præg af de numre, Illdisposed omsider havde øvet op på til koncerten i anledning af visningen på ’Headbang i Hovedlandet’ i form af den medrivende motherfucker ’We Lie in the Show’ og ikke mindst den melodiøse fuldtræffer ’Near the Gates’, hvor Ken Holst nailede nummerets blærede soli. Det kan tidligere guitarister ikke just påstå, at de altid er sluppet særligt heldigt fra at forsøge sig med ...

Skumle 90-kendinge som ’Purity of Sadness’ og ’Submit’ gik som altid rent ind som boldtræ lige i bøtten, ligesom det ultimative headbanger-nummer ’Dark’ såmænd også gjorde.

Bo Summers attitude var som altid med et glimt i øjet, da han proklamerede: ”Jeg er ved at blive for god til det her. Så jeg holder mig tilbage i aften!”

Humoren var i den grad intakt. Præcis som frontmandens dybe bøllegrowl, der i selskab med Batten, Kussen, Smukke Ken og Schmidts evner på instrumenterne igen demonstrerede, at Illdisposed – omend de er oplevet et hak bedre før – er og bliver dansk dødsmetals største koryfæer.