Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Johnny H. på slap line

Populær
Updated
Johnny H. på slap line
Johnny H. på slap line
Johnny H. på slap line
Johnny H. på slap line
Johnny H. på slap line

Solid koncert fra Aarhus' groove-metal maestros ført an af en løssluppen Johnny Haven.

Kunstner
Dato
17-06-2011
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Han er ikke nogen elegant mand på en scene, Johnny H., men festlig, det er han sgu, og selvom han denne dag var udstyret med et ganske fremragende skipperskæg, så blev der i vanlig stil nærmere spyttet ord ud, end stukket pibe ind – også mellem numrene, hvor der bl.a. blev langet ud efter Bullet for My Valentine og Rob Halford.

Men nu er det jo musikken, det handler om, og her svigtede The Burning heller ikke med et sæt, der ganske fornuftigt trak tungt på sidste års formidable album, 'Hail the Horde'. Bandet sagde tidligere i år farvel til bassist Thue Møller, men har at dømme efter koncerten fundet en fuldgod erstatning i Tobias Nefer, der tidligere har slået sine folder i Aalborg-bandet Essence. Udover at han spiller fremragende og giver den gas på niveau med resten af gruppen, så formår han også at ramme den distortede, gennemtrængende baslyd, som er så essentiel en del af The Burnings spartanske lydbillede.

Ellers var det meget "business as usual" for kvartetten – groovy, tight sammenspil og et godt flow i settet. Dog virkede Johnny Haven ikke til at være i sit livs kampform, og der var et par steder, hvor konditionen ikke helt holdt til energi-niveauet, og visse linjer derfor blev leveret en smule utight. Det var dog også det eneste, der rigtigt var at pege fingre af på en dag, hvor The Burning måske ikke satte hele verden i flammer, men stadig leverede varen, ganske som vi efterhånden er blevet forvænt med.