Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Grov, glammende og enkel

Updated
Grov, glammende og enkel
Fornuftig debut fra århusianske The Burning, der veksler mellem hurtig hardcore og tung groove metal. Med "Storm The Walls" er Århusianske The Burning ude med bandets første fuldlængde album. Nogle vil måske kende bandet fra de danske scener, for bandet har faktisk skabt sig et ry som et brutalt liveact, så debutten har været ventet med spænding.

Stilen er en vellykket blanding af hurtig hardcore og tung groove metal – bandet kalder det selv for "punishing metal". Den karismatiske Johnny Havens vokal veksler ligeledes mellem hardcoreshout og growl. De tunge riffs har virkelig headbangerpotentiale, når det er bedst som i blybarrerne af nogle numre numre, "Weakling" og "Kill The Swine". De tunge riffs er dog også The Burnings svaghed, for i jagten på tyngde bliver riffene så enkle, at de bliver for ens. Det er en skam, for numrene bliver ellers leveret kompetent, ondt og aggressivt med stor energi og uden for mange dikkedarer.

Albummet er produceret af selveste Jacob Hansen. og lyden er da også god og klar, uden dog at ligge alt for langt fremme i pappet på højtalerne. Bassen er næsten for lækker, men giver en storhed til det samlede lydbillede.

Så alt i alt henvender denne udgivelse sig til dem, der vil have deres metal grov, glammende og enkel, andre vil nok finde den lidt ensformig. Der er til gengæld ikke nogen tvivl om at musikken vil gøre alle godt live (hvilket man får chancen for at opleve på The Rock, Kbh. den 19.1 - Red.).

Kunstner
Titel
Storm The Walls
Distributør
Forfatter
Karakter
3