Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Når muld bliver mesterligt

Populær
Updated
Når muld bliver mesterligt
Når muld bliver mesterligt
Når muld bliver mesterligt
Når muld bliver mesterligt
Når muld bliver mesterligt

Release partyet for The Psyke Projects fjerde album beviste, at hvad bandet gør godt i et studie, kan det også genskabe på en scene.

Spillested
Dato
25-09-2009
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Det lyder i et metallisk perspektiv slemt at sige, at der er noget kernesundt og gymnasie-indcrowd over The Psyke Project, men nogle motorolieindsmurte djævletilbedere, er de sgu ikke. Det skal de heller ikke nødvendigvis være, for musikken har ikke fadølshanen som krumtap, men er mere et eksperiment i stemningsskabende tyngde i feltet mellem sludge, postmetal og hard core.

Med Psyke Projects fjerde album "Dead Storm" ser det ud til, at Helsingedrengene er kommet et endnu større skridt tættere på at have fundet deres egen stemme og på et international gennembrud. Det er en sindsyg mørk plade, der får een til at føle, at forrådnelsen allerede er sat ind, og man skaller af i flager af muld. Det er både et knitrende og tungt album, der har en kerne af monotoni som hele tiden bliver farvet af små detaljer i udkanten af det massive lydbillede, og dét gør hele forskellen mellem det kedelige og det cool.

For at fejre release af Dead Storm, spillede The Psyke Project The Rock op, med opvarmning af Scarred by Beauty og The Burning, hvilket måske ikke er det bedste match, men hva' fa'en... ret underholdende er The Burning-Johnny i hvert fald.

Psyke har længe haft et velfortjent ry som et utrolig godt og intenst liveband, og det var derfor med en forventning om, at det kunne hive stemningen fra "Dead Storm" med over på scenen, at man troppede op til koncerten. Og et kunnne The Psyke Project! Bandet formår som få, at bevare vildskaben og stemningen, samtidig med at det kommer ud over scenekanten. Stemningen er i øvrigt meget afhængig af lydbilledet, og den havde projektmagerne genskabt ganske fint på The Rock, der ellers er berygtet for de ganske vanskelige akustiske forhol. Så det var med andre ord en ganske forrygende koncertaften, og et værdigt releaseparty for "Dead Storm".

Hvis man stadig gyser ved tanken om en 'gymnasie-indcrowd', er The Psyke Project nok ikke noget for een, men alle andre bør give dem et live-lyt, for det er noget af det bedste, som vælter ud over danske scenekanter for tiden.