Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

KTDF '13: Knusende stærke finner

Populær
Updated
KTDF '13: Knusende stærke finner
KTDF '13: Knusende stærke finner
KTDF '13: Knusende stærke finner
KTDF '13: Knusende stærke finner
KTDF '13: Knusende stærke finner
KTDF '13: Knusende stærke finner

Convulse spillede overbevisende tight og glimrende varieret death metal under fremragende lydforhold, så der var ikke noget at sige til, at publikum lod til at elske det.

Kunstner
Spillested
Dato
30-08-2013
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Finske Convulse virkede ganske tjekkede omkring deres lydprøve. Hvor nogle af de andre bands nærmest spillede hele numre, så nøjedes finnerne bare med et hurtigt tjek på instrumenterne og et lyt på monitor-niveauet, og så kørte det. Og det viste sig hurtigt, at det showmæssigt var et uhyre skarpt og professionelt band.

På flere punkter var bandet lidt atypisk for et dødsmetalband. Begge guitaristers håndvåben var ikke malede, så det var den rå træfarve, som kunne ses. Den ene var godt nok en Jackson, men den anden var en Hamer, som er et sjældent syn i metal efterhånden. Og så var der bassisten ... Pantera-shirt, omvendt kasket og en MusicMan-agtig bas. Ikke helt normalt i dødsmetal.

Men uanset hvad man herudfra kunne få af bange anelser for showet, så knuste bandet al tvivl fra første sang. Fantastisk lyd, fandens tight, og så nogle sange, som var vældigt fint varierede hvad angår riff-stil og tempo. Og i ny og næ også nogle velspillede og vellydende passager med ren guitar. Der var vist tale om et band, der havde øvet sig.

Der var elementer i musikken, som mindede lidt om det, Grave laver i disse år, men Convulse havde en lidt mere teknisk indgang til flere af sangene. Energien var i top, der blev headbanget vildt, og bandet havde en stærk udstråling, som lige gav det ekstra til et i forvejen fedt show. Den brutale musik emmede samtidig af atmosfære og stemning på den der fede måde, som mange finske bands mestrer. Bandet kom fornemt fra fræsende hurtige passager til mere tunge stykker og igen elegant tilbage til noget smadder.

Convulse genopstod i 2012, og med showet på Kill-Town blev det bevist, at bandet i den grad fortjener en plads på scenerne rundt omkring i verden, for det var godt nok en voldsomt fed koncert.