Kort men halvgodt

lucifersrf2019_XTD1315

Koncerten med Lucifer på Godset i Kolding var en fornuftig omend blandet affære og hurtigt overstået.

Kunstner
Spillested
Dato
27-11-2021
Koncertarrangør
Karakter
3

To svenske retrobands lagde vejen forbi Godset i Kolding den 27. november. Hvis man ikke vidste bedre, kunne man tro, at man havde taget en rejse 50 år tilbage i tiden.

Dead Lord

Dead Lord lagde ud som support for hovednavnet Lucifer. Hvis et band lyder som et halvfjerdserband og udseende og tøjstil hos bandmedlemmerne er umiskendeligt halvfjerdserne, kunne man forledes til at tro, at medlemmerne nok også var i halvfjerdserne, men det synes ikke at være tilfældet med de fire musikere i Dead Lord.

I stedet kan man få den tanke, at de er vokset op hos forældre med mere eller mindre fanatiske fans af halvfjerdser ikoner som UFO, Blue Öyster Cult og ikke mindst Thin Lizzy. Alt ved Dead Lord oser af den svundne tid med disse heavy rock bands. Med to leadguitarister sidder harmonier og twinleads lige i skabet. Forsanger og guitarist Hakim Krim lyder samtidig som om, han kunne have landet en plads i Thin Lizzy reunion i stedet for Ricky Warwick. De tos vokaler minder meget om hinanden.

Sangene er ikke i samme klasse som Thin Lizzys, men de er bygget op på samme måde og med den samme lyd og de samme harmonier på guitarerne og med Brian Downey lydende fills på trommerne. Dead Lord kunne have været store, hvis medlemmerne havde levet, og kunne spille for 45 år siden.

Dead Lord havde en udfordring i Kolding med et fåtalligt publikum ved koncertens begyndelse, men bandet gjorde det godt.

Lucifer

Når Lucifer er gode, er de rigtig gode. Desværre er alle bandets sange ikke lige gode, og når de står for tur, virker bandet temmelig ordinære. Det var et blandet sæt, der blev spillet på Godset. Allerbedst er Lucifer, når tempoet holdes nede i sløv doom med tydelige Black Sabbath referencer som i ’Wild Hearses’, hvor Johanna Sadonis vokal får lov at sætte nyt indtryk til så velkendte Sabbath lydende riffs. Det er godt, og det var det også live på Godset.

Ind imellem skrues der så op for tempoet i noget samtidig mere melodisk som i ’Crucifix (I Burn for You). Det er bare ikke i samme klasse. Det er som om, man satser på en mere lettilgængelig vej til de store masser. Men på den måde kan man jo samtidig miste de dedikerede fans af genren. Bandets seneste album ’Lucifer IV’ har da også fået markant lavere hitlisteplaceringer end de foregående to.

Lucifer havde paradoksalt nok også lidt ringere lyd i salen end Dead Lord. Den var så til gengæld også rigtig fin. Men ind imellem bragede Sadonis vokal ikke rigtig igennem. Det er synd. For hun synger godt.

Måske var Lucifer skuffet over fremmødet på en lørdag aften i Kolding. For det blev ikke til meget mere end 45 minutter før bandet gik fra scenen for så dog at vende tilbage med tre ekstranumre herunder naturligvis sangen ’Lucifer’. Men en sådan halvtræt performance må naturligvis trække ned på helhedsindtrykket.

Når alt skal gøres op, var det dog en godkendt koncert på Godset. Dead Lord overraskede stort og Lucifer skuffede en smule.

Til sidst skal derfor lyde en hyldest til ROCK´IN HOUSE for endnu en gang at turde tage chancen og booke bands til Kolding, som man ellers aldrig ville se uden for hovedstaden.