Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vrede mænd med positiv rock

Populær
Updated
Vrede mænd med positiv rock

Knapt to år efter debutalbummet ’All Hell Breaks Loose’ er Black Star Riders klar med andet udspil. Her begynder bandet så småt at bevæge sig væk fra fortiden som turnerende version af Thin Lizzy.

Titel
The Killer Instinct
Dato
20-02-2015
Trackliste
1. Killer Instinct 3:32
2. Bullet Blues 4:54
3. Finest Hour 3:56
4. Soldierstown 4:49
5. Charlie I Gotta Go 4:13
6. Blindsided 5:59
7. Through The Motions 3:47
8. Sex, Guns & Gasoline 3:59
9. Turn In Your Arms 3:50
10. You Little Liar 7:08

Karakter
5

Ved første gennemgang af ’The Killer Instinct’ er det bemærkelsesværdigt, hvor krigeriske sangtitlerne og indpakningen virker. Coveret er ganske vist en tegning, men med en pige på en bombe på vej mod sit mål. Albummets tekster leder bestemt også tanken hen på krig. Det gælder ikke blot titelsangen, men også sange som ’Bullet Blues’, ’Solidierstown’ og ’Sex, Guns and Gasoline’ og ’Turn in Your Arms’. Det er muligt, at det er sanger og sangskriver Ricky Warwicks baggrund og opvækst i Nordirland, der ligger til grund for dette tekstunivers.

Men nok om tekster og cover. Det er musikken, der er den vigtigste del, og heldigvis slipper Black Star Riders udmærket fra udgivelsen af dette – med en kliché benævnt – svære andet album. Bandet havde ret fin succes med første album i 2013, så bandet har formentlig følt et vist pres under indspilningen af ’The Killer Instinct.

Små skridt mod ny lyd

Siden debuten har bassisten Marco Mendoza forladt bandet og er blevet erstattet af Robbie Crane, der tidligere har spillet i bl.a. Ratt og Adler’s Appetite. Det er dog næppe denne udskiftning, der har været årsagen til, at Black Star Riders på dette andet album så småt har lagt lidt distance til den klassiske Thin Lizzy-lyd. Måske har den nye producers Nick Raskulinecz, der tidligere har produceret eksempelvis Foo Fighters, haft noget at sige med hensyn til udviklingen. Oprindeligt var planen, at Joe Elliot fra Def Leppard skulle have produceret albummet, men han måtte bakke ud som følge af andre forpligtelser.

Stilskifte eller ej, så er de fænomenale dobbelte guitarleads, som udføres sublimt af Damon Johnson og Thin Lizzy-veteranen Scott Gorham, stadig til stede. Og Ricky Warwicks stemme ligger da også fortsat i et ret dybt leje, hvor mange af sangene sagtens kunne have haft en Phil Lynott på vokalen. Men alligevel er der små nuanceforskelle i forhold til debutalbummet.

’The Killer Instinct’ er ikke så umiddelbart iørefaldende som ’All Hell Breaks Loose’, der havde ørehængere som ’Bound for Glory’ og ’Hey Judas’. Til gengæld er der måske en anelse mere tyngde og dybde i sangene på ’The Killer Instinct’.

Albummet lægger fint fra land med titelsangen, der samtidig er første singleudspil. Det er en fin lille melodisk hard rock-sang i Thin Lizzy-stilen, som sagtens kunne have været at finde på bandets debutalbum.
På ’Bullet Blues’ skrues der lidt op for den tunge lyd samtidig med, at stilen lægger sig mere op ad traditionel klassisk britisk hard rock med bluesundertoner end Thin Lizzy.

Albummets tredje sang ’Finest Our’, er samtidig andet singleudspil fra albummet. Det er en midttempo hard rock-sang, som klart har inspiration fra det amerikanske midtvesten med sit shananaa-nanana-kor. En fin lille sag.Klassisk hard rock af bedste karat

Rigtig godt bliver det imidlertid i ’Soldierstown’, der bygger på et helt igennem fremragende hårdt og melodisk guitarriff med keltiske undertoner. Sangen, der bliver sublimt fremført af Ricky Warwick, bliver akkompagneret af understøttende krigsråb og tonstunge krigstrommer.

Fuldt knald er der også på ’Sex, Guns and Gasoline’, der igen trækker på amerikansk hard rock, ’Turn In The Arms’, der med sine tunge rytmer og sin distinkte guitarlead giver mindelser om musik til en westernfilm, og albummets sidste sang ’You Little Liar’, der igen er en hårdtrockende bluesy sag, hvor der for alvor er skruet op for guitarsamspillet mellem Scott Gorham og Damon Johnson. Sidstnævnte har for alvor manifesteret sig som den helt rette til at duellere med Gorham.

Mellem disse hårde sange bliver vi naturligvis også forkælet med en enkelt fornem ballade i form af ’Blindsided’, der også byder på fremragende guitar fra d'herrer Johnson og Gorham.

Når 2015 udgivelserne skal bedømmes er der meget der tyder på, at ’The Killer Instinct’ placerer sig højt i hard rock-kategorien.