Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Manglende monster magnetisk kraft

Populær
Updated
Manglende monster magnetisk kraft
Manglende monster magnetisk kraft
Manglende monster magnetisk kraft
Manglende monster magnetisk kraft
Manglende monster magnetisk kraft

Monster Magnet er et herligt band, der denne aften desværre skuffede foran et begejstret publikum.

Spillested
Dato
19-11-2011
Genre
Trackliste
Vertigo
I Control, I Fly
Look to Your Orb for the Warning
Dopes to Infinity
All Friends and Kingdom Come
Ego, the Living Planet
Blow 'Em Off
Dead Christmas
Third Alternative
Theme from "Masterburner"
King of Mars
-------------------
Negasonic Teenage Warhead
Hallucination Bomb
Powertrip
Spacelord
Koncertarrangør
Fotograf
Henrik Reerslev
Karakter
2

Tidligere på året var det Fu Manchu, der på Loppen fejrede femten års jubilæum for sin plade, 'In Search of...', og denne aften var det så Monster Magnets tur til at fejre en af sine bedste plader, 'Dopes to Infinity' fra 1995, der skulle spilles i sit hele. Pladen er et suverænt og stadig vedkommende hovedværk, en god fusion mellem psykedelisk og melodiøs stonerrock, men ligesom det også var tilfældet med Fu Manchu, skuffede Monster Magnet med deres retrospektive tilbagekig.

Ind og ud af rockfatningen

Det er lige præcis et år siden, at Monster Magnet sidst gæstede Danmark. Da besøgte de Loppen, og dengang overraskede de ved at smide højt humør ind på en kedelig søndag. Denne lørdag aften i Vegas mindste sal kunne de dog ikke stå magtdistancen fra sidst, som Wyndorf og co. i Vega mest af alt syntes at give den én på den gode men fremfor alt rutineprægede præstation, der aldrig rigtig sparkede liv i sangene, mere end at man kun lige momentvist nåede at hengive sig til den tågede psykedeliske atmosfære, inden man igen kom ud af rockfatningen på grund af en mangel på oprigtig overskud.

Det er ellers ikke fordi, de ikke spillede materialet godt. Musikerne er fede, og specielt rytmeguitaristen Phil Caivano og bassist Jim Baglino har efterhånden været en så fast del af MM i flere år, at de spiller skidtet med fornemmelse og stil, som er materialet værdigt. Modsat besøget på Loppen, var der bare en større barriere denne aften, der gjorde sættet underligt koldt. Der var ingen rigtig kontakt musikerne imellem, og Dave Wyndorf var den eneste, der rigtig syntes at være tilstede. Og selv om han er tyk i både format og vokal, kan han ikke holde en koncert kørende i sig selv.

Obligatoriske MM

Publikummet var dog mere end veloplagte, og man skal vel egentlig lede længe efter en mere dedikeret rockpøbel, end den omtrent udsolgte Lille Vega-forsamling, der var kommet for at blive sendt 15 år tilbage af den psykedeliske galakse. Det slog dog også én, at vi mere eller mindre allesammen, som denne aften var taget i Lille Vega, havde en alder cirka dobbelt så gammel som selve albummet eller også ældre endnu. 

Indikerer det, at Wyndorf og Monster Magnet er et skrevet kapitel? Dør Monster Magnet med generationen som var ung i 90'erne? Let's hope the fuck no. De fortjener langt mere end som så. Oppe på balkonen stod der denne aften heldigvis også en ung knægt, der, til trods for at han stadig havde de tidligste teenageår foran sig, i form af heavy-horns og sing-a-long-indstilling tydeligvis var blevet skolet i heavy metal med Monster Magnet på det obligatoriske skema. Måske det i sidste ende handler om, at de sene Generation X'ere skal avle lidt, inden Monster Magnet-flammen bliver overleveret til de kommende generationer? Let's hope so.

Høj, forudsigelig blus

Med sidste års 'Mastermind' lykkedes det heldigvis også selv for Monster Magnet at finde tilbage til den obligatoriske rock igen. Den plade er et virkelig gedigent pondusalbum, der ligger arm med en suveræn produktion og masser af stærk sangskrivning, hvilket denne aften blev understreget, da 'Hallucination Bomb' overraskede med en snert af et Electric Wizard-feel ved måske at være aftenens bedste indslag. Indlevelsen var stærkere hér, end den havde været i langt det meste af koncerten. Herefter sluttede 'Powertrip' og 'Spacelord' det hele af på høj men også forudsigelig blus. Det kan selvfølgelig være, at knægten på balkonen ikke fandt det nær så forudsigeligt?

Højdepunkter forekom i form af de mange instrumentalstykker koncerten igennem samt den hårdtslående 'Third Alternative'. Alt i alt var det heller ikke en decideret dårlig aften, men i sammenligning med bandets forrige besøg på Loppen, er det altså bare set så meget bedre.