March i urent trav

Populær
March i urent trav

Queensrÿches optræden på Train i Aarhus var bandets afslutning på deres europaturné. Det burde resultere i en finale med ekstra pondus. Men i stedet var det et halvtræt og temmelig umotiveret band, der gav en utilgiveligt kort koncert.

Kunstner
Spillested
Dato
07-09-2016
Trackliste
1. Guardian
2. Operation: Mindcrime
3. Best I Can
4. Damaged
5. The Killing Words
6. The Mission
7. Silent Lucidity
8. Empire
9. Eye9
10. Queen of the Reich
11. Jet City Woman
12. Take Hold of the Flame
Ekstranumre
13. Screaming in Digital
14. Eyes of a Stranger
Karakter
2

Queensrÿche turnerer i øjeblikket på det, der er kaldt The Condition Hüman Tour – opkaldt efter bandets seneste album, ’Condition Hüman’. Men tilsyneladende tror bandet ikke særligt meget på kvaliteten af sangene på dette album. For på trods af ganske gode anmeldelser i blandt andet herværende ledende metalliske organ, så er der alene blevet plads til to sange fra dette album på bandets nuværende turne. Det var således kun ’Guardian’ og ’Eye9’, der i denne omgang blev fremført fra seneste album.Det kunne så også nok tilgives, hvis det betalende publikum i stedet blev forkælet med alle de perler af sange, som Queensrÿche bestemt har at trække frem af skattekisten.

Dette var desværre ikke tilfældet på de to koncerter, som Queensrÿche gav på dansk grund i denne omgang, hvor henholdsvis Amager Bio og Train i Aarhus blev besøgt. Her blev det til to ganske korte koncerter på maks. 60 minutter i den ordinære spilletid plus bare to ekstranumre.

Denne anmelder var til stede ved koncerten i Aarhus, og udover det korte sæt var koncerten også præget af et ganske ujævnt musikalsk niveau.

Det hele begyndte ellers så lovende med en flot fremført trio af sange bestående af ’Guardian’ fra ’Condition Hüman’-albummet, ’Operation: Mindcrime’ samt ’Best I Can’. Eddie Jackson og Scott Rockenfield lægger stadig en solid bund i musikken på henholdsvis bas og trommer. Guitararbejdet fungerer også udmærket hos Michael Wilton og den relativt nytilkomne Parker Lundgren, der godt nok mere ligner en, der kunne være med i Green Day. Så jo – det var en fin start. Men herefter begyndte det ujævne niveau desværre at sætte ind.

Todd La Torre gør det godt, men ...
Bandets nye forsanger Todd La Torre lyder på studieindspilninger præcis som den oprindelige forsanger i Queensrÿche – Geoff Tate. Det gør han sådan set også i livesammenhæng, men her viser det sig tydeligt, at han må arbejde virkeligt hårdt for det. Det tager så desværre fokus for La Torres rolle som frontman, hvor han på Train fremstod temmelig anonym.

Samtidig er Todd La Torre langt bedst i de mere sange. Udover de førnævnte blev det således også til en ganske herlig version af ’Queen of the Reich’ fra bandets debut-ep. Derimod fungerede han langt mindre tilfredsstillende i bandets episke sange som ’Silent Lucicity’ og ’Empire’, og selv den ellers helt sikre favorit og sidste ekstranummer ’Eyes of a Stranger’ lød som en træt afglans af fortidens storhed.

Men det er forståeligt, at Todd La Torre kan have en smule bøvl med fuldstændigt at ramme tonen og følelsen i visse af sangene i bagkataloget. Men det er nu lidt mærkeligt, at et band med så lang en historie ikke gider at forkæle det betalende publikum bare en lille smule mere.

Så spil dog alle klassikerne!
Hvis man ikke vil promovere sin egen seneste udgivelse, så er der da rigeligt med store sange fra fortiden. Hvorfor spillede bandet således eksempelvis ikke ’Revolution Calling’, ’Spreading the Disease’ eller ’I Don’t Believe in Love’ – alle fra hovedværket ’Operation: Mindcrime’?

Det trækker voldsomt ned i den samlede bedømmelse af koncerten på Train, at vi blev spist af med så kort et sæt. Vi håber, at Queensrÿche fortsat har en fremtid i international progressiv metal. Men der skal godt nok skrues noget op for ambitionsniveauet og arbejdsindsatsen.