MMF ’17: Artillery kiggede tilbage

Populær
MMF ’17: Artillery kiggede tilbage

Artillery gravede dybt i bagkataloget på dette års Metal Magic Festival.

Kunstner
Dato
07-07-2017
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Artillery var annonceret til at skulle spille debutalbummet ’Fear of Tomorrow’ ved dette års festival. Det gav god mening med et sådan specialsæt, da bandet har gæstet festivalen flere gange tidligere, hvorfor indlemmelsen af sange, der ikke sædvanligvis spilles ved bandets koncerter, ville være en ekstra bonus til festivalens stampublikum.

Bandet lagde dog ud med ’Khomaniac’ fra bandets tredje album ’By Inheritance’. Men herefter gik det slag i slag med de fleste af sangene fra ’Fear of Tomorow’, der efterhånden har 32 år på bagen.

Det er et noget forandret Artillery, der går på scenen i 2017 i forhold til dengang, debutalbummet kom ud. Det er kun guitarist Michael Stützer, der fortsat er med. Morten Stützer er vel officielt stadig medlem i bandet, men har ladet sig pensionere fra liveoptræden. På det seneste har den mangeårige bassist Peter Thorslund også lagt bandet bag sig, hvorfor Artillery nu ud over Michael Stützer består af sanger Michael Bastholm og trommeslager Joshua Madsen, der begge har været med i bandet de seneste fem år, samt af de nytilkomne Rune Gangelhof på guitar og Tobias Nefer på bas.

Der er dog ikke noget at sætte en finger på, når det ”nye” Artillery spiller. Det gælder også de efterhånden noget bedagede sange fra ’Fear of Tomorow’. Alle sangene blev leveret med saft og kraft, og det var bestemt glædelige genhør.

Det var til at fornemme, at Michael Bastholm ikke var helt fortrolig med alle teksterne, hvorfor han fra tid til anden blev nødt til at konsultere sceneområdet omkring sine sko for inspiration. Men alligevel formåede han at fremstå som den gennemførte frontmand med god kontakt til publikum. Samtidig viste han endnu en gang, at han er en forrygende sanger. Der skal nok være en eller anden Artillery-connaisseur, der synes, at hans sangstil er en tand for meget power metal i forhold til bandets oprindelige sanger Flemming Rönsdorf, men det må de så om. Herfra skal kun lyde lovprisninger af Bastholms rolle i Artillery.

Ved koncertens slutning forlod bandet ’Fear of Tomorow' og afsluttede i storform med titelsangen fra bandets andet album, ’Terror Squad’. Det blev en flot afslutning på en god koncert.

Det er altid et sats, når et band vælger at tage udgangspunkt i et enkelt album. En koncert, hvor sangene dækker bandets samlede periode, vil alt andet lige altid at være at fortrække. Men som en one-off (næsten; de gjorde det også på Nordic Noise tidligere på året) på en festival som Metal Magic Festival, er det interessant og givende, at der kommer disse specielle indslag.

Det kan være, at en anden af dette medies anmeldere kedede sig og forfaldt til andre kødelige lyster, men herfra skal kun udtrykkes tilfredshed med Artillerys nostalgiske time på årets Metal Magic Festival.