Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Kun det bedste thrash til Copenhell

Updated
TR528570-14-1688035233

Nakkeknækker knækkede Pandæmonium midt over med en fest, der vil blive husket længe. Thrash-bandet hev gashåndtaget helt i bund og vandt!

Dato
20-06-2024
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
4

Sikke en støvet thrash-fest!
Nakkeknækker havde Pandæmonium i sin hule hånd og leverede betonsikkert en times tung thrash-metal, som havde de ikke lavet andet. Hvilket de vel stort set ikke har? De stormede frem på scenen i 2021, spillede på Aalborg Metal Festival i 2022, gæstede Roskilde Festival i 2023, og her i 2024 stod de så på Copenhell!

I mellemtiden har vi også set dem på Inferno Metal Fest i foråret, så Nakkeknækker har i den grad leveret på de skrå brædder. Det gjorde de også i dag på Pandæmonium, der fra start var forvandlet til et regulært støvinferno, hvor moshpit og circle pits afløste hinanden i en uendelig række af mennesker, der bevægede sig i takt og vildskab. På et tidspunkt kommer forsanger Christoffer Bach Kofoed til at kommandere crowdsurfing, og så fik sikkerhedsvagterne ellers nok at se til resten af koncerten.

En sand flodbølge af mennesker drev henover hegnet i takt med, at Nakkeknækker fortsatte deres ridt gennem thrash-repertoiret. Musikalsk meget lig amerikanske Power Trip, der også har fortolket klassisk thrash med en knivspids knallert-stemning. Nakkeknækker tappede lige ned i den åre, og hev hele Copenhell med sig i en malstrøm af tunge guitarer, betonstøv og kærlighed til den sorte musik.

Publikum formastede sig sågar til selv at starte en wall of death op, men det fik Nakkeknækker sat en stopper for – og da det så omsider var tid, så var den endnu større end man kunne forestille sig på Pandæmonium. Støvet hvirvlede op og kunne sikkert ses helt ind på Rådhuspladsen. En times energiudladning kulminerede, mens Nakkeknækker fik sagt, at hvis ikke man headbangede nu, så kunne man bare gå over og se EM i fodbold. Klar tale.

I slutningen af koncerten kravler trommeslager Anton 'Hajn' Bregendorf op i scenekonstruktionen og brøler ud til publikum. Det kunne folk lide, og de fester igennem de sidste par numre. 60 minutters ubønhørlig thrash-fest afsluttes fornemt af et band, der har levet på de skrå brædder de sidste tre - fire år. Med publikum i deres hule hånd hver gang.

Spørgsmålet er nu kun, hvornår den der plade kommer. Med det scenetække kan det kun gå for langsomt med at få noget musik udgivet, så de kan fortsætte deres ridt på alverdens festivaler som thrash-genrens danske darlings.
Nakkeknækker går af scenen til Gasolins sang 'Det Bedste til Mig og Mine Venner'. De leverede også det bedste til deres mange tusinde venner torsdag eftermiddag på Pandæmonium.
Sikke en koncert!