RF'14: Koreansk fusionskaos

Populær
RF'14: Koreansk fusionskaos

Forsøget blev gjort, da unge koreanske Jambinai lod det gamle østen møde det moderne vestern.

Kunstner
Dato
03-07-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Så oprandt dagen, hvor traditionelle koreanske musikinstrumenter som en piri (et fløjteinstrument), en haegrum (et to-strenget strygerinstrument), en geomungo (et strengeinstrument, man slår på med en pind) og en bambus-obo også skulle indgå i en Devilution-anmeldelse.

De unge mænd og kvinder i det koreanske fusionsband Jambinai åbnede årets festival på den intime, indendørs Gloria-scene med et møde mellem den traditionelle koreanske folkemusik og vestlig rock, en smule avantgardejazz, elektroniske elementer og massive metalliske udbrud.

Et på forhånd interessant og – ahem – anderledes møde mellem det gamle østen og det moderne vesten. I starten ganske besnærende, for her var virkelig tale om en fersk sonisk sammensætning for de musiske sanser. Desværre førte mødet mellem Jambinais harmonisk-meditative orientalske stykker og den tunge, til tider apokalyptisk hårde guitar- og trommestøj ikke til nogen vedholdende oplevelse. Der var øjeblikke, jo, men det hele blev for enerverende og med for mange stamp på stedet.

Men hatten af for forsøget, for det er tværkulturelle træf som disse, der kan give grobund et nyt lag af æstetisk bevidsthed, når det ellers lykkes; hvilket er en væsentlig grund til, at overtegnede spenderer en forlænget juliweekend på græsmarken syd for Roskilde.