Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF'13: Polsk krigsmaskine

Populær
Updated
RMF'13: Polsk krigsmaskine
RMF'13: Polsk krigsmaskine
RMF'13: Polsk krigsmaskine
RMF'13: Polsk krigsmaskine
RMF'13: Polsk krigsmaskine
RMF'13: Polsk krigsmaskine
RMF'13: Polsk krigsmaskine
RMF'13: Polsk krigsmaskine

Vader lukkede fredagen med en gedigen omgang dødsmetal, der satte festivaldagens tidligere bands på plads.

Kunstner
Spillested
Dato
12-04-2013
Trackliste
Sothis
Fractal Light
Heading for Eternal Darkness
True Names
Come and See My Sacrifice
Return to the Morbid Reich
Reborn in Flames
The Innermost Ambience
The Wrath
Black to the Blind
Dark Age
Vision and the Voice
Ekstra:
This is War
Hell Awaits
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Fredagen på Royal Metal Fest var primært præget af en håndfuld gode danske bands, og selv om evnerne her bestemt intet fejler på instrumenterne, så gjorde Vaders invasion af Århus opmærksom på det, der skiller fårene fra bukkene, som man vist siger.

Vader satte klart døds-niveauet for, hvor fedt man kan spille, og kvartetten bragede – til tider dog lidt for ensformigt – igennem som en musikalsk overmagt i lidt over en times tid.

I fuld uniform bestående af et overdrev af læder og nitter, så selv medlemmerne fra Århus’ lokale saunaklub må være misundelige, var den polske kvartet afgjort klar til kamp.

Man kan måske godt klandre Vader for, at deres visioner godt kunne bruge lidt mere variation, da musikken får en tendens til at lyde ensformigt. 

Metal på larvefødder

Men som en krigsmaskine pløjede de hen over publikum og spillede godt og varieret fra hele karrieren, der netop er på vej ind i sit fjerde årti, selv om bandets debut-udgivelse først udkom i 1992. Men nu har det sikkert heller ikke været helt nemt at spille dødsmetal i Østeuropa før Berlinmurens fald.

Guitarriffene og blastbeatene tonsede hårdt af sted, mens frontmand Piotr Wiwczarek growlede grumt og dirigerede slagets gang. Wiwczarek er som bekendt også identisk med Vader, hvor de resterende tre medlemmer kun har været med i de sidste få år.

’Fractal Light’, ’True Names’, ’The Wrath’ og ’Return to the Morbid Reich’ blev leveret med en helhjertet indsats. De gamle 80’er-numre ’The Wrath’ og ’Reborn in Flames’ var koncertens højdepunkter, hvor musikkens rå udtryk talte for sig selv, og med ’Dark Age’ fra debuten ’The Ultimate Incarnation’ og ’De Profundis’ ’Vision and the Voice’ sluttede koncerten af i hæsblæsende tempo.

Helvedes god afslutter

’This is War’ fra ep’en ’The Art of War’ blev serveret som ekstranummer, og vanen tro sluttede Vader af med et covernummer. I sidste uge bragte vi en top 5 om gode grunde til at tage til Royal Metal Fest, og garanterede nærmest at den ville stå på Slayers ’Reign in Blood’.

Så det var naturligvis overraskende, at Dave Lombardos velkendte og indledende trommer fra mægtige ’Hell Awaits’ pludselig buldrede løs fra scenen. Men hvilken overraskelse, der blev mesterligt kopieret.

Og det kunne vel ikke være meget mere passende, end at Vader med god stil lukkede festivalens første rygende dag af med et af metal-historiens helt store numre.