Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde '10 Onsdag: Potentialets forløsning

Populær
Updated
Roskilde '10 Onsdag: Potentialets forløsning
Roskilde '10 Onsdag: Potentialets forløsning
Roskilde '10 Onsdag: Potentialets forløsning
Roskilde '10 Onsdag: Potentialets forløsning
Roskilde '10 Onsdag: Potentialets forløsning

By the Patients sommer byder på to meget vigtige onsdage på hhv. Roskilde og Wacken - og den første onsdag forløb fortrinligt.

Dato
30-06-2010
Label
Koncertarrangør
Fotograf
C.V
Karakter
4

Når man som et ungt dansk band spiller sit første show på selveste Roskilde Festivalen, så er det helt omsonst at berette om spilleglæde. For den var naturligvis rigt tilstede i det unge dødsmetal-ensemble.

At showet "kun" var en del af opvarmningen til den officielle åbning af festivalen torsdag var umiddelbart kun en fordel, for publikum havde ikke mange andre tilbud end at hænge ud i lejren eller tjekke musikken på den ene åbne scene ud. Og folk var i dén grad forventningsfulde og hungrende efter musik.

Der var de typiske metalfans, men også masser af folk, der blot var nysgerrige for at se, hvad der bød sig. Og så var der de voldsomt dedikerede, som selv havde lavet "By The Patient"-flag eller viftede med Bornholm/Krøllebølle-flaget i hyldest til nogle af gutternes oprindelige geografiske baggrund.

Publikum til BTP på Roskilde ´10
Der var godt fyldt op i teltet. Hvad "Dorthe hval" gik ud på, var nok usikkert for de fleste, mens flagene med "By the Patient" og Bornholm/Krøllebølle gav større mening.


Allerede i de første minutter kastede forsanger Tan i ægte rockstar-stil en flaske vand ud til publikum. For nogle måneder siden på The Rock ville flasken være landet kikset et sted på det halvtomme gulv, men her var der fuldt hus, og det så bandet ud til at stornyde. Ligesom publikum.

Det var skribentens tredje møde med bandet og hjulpet på vej af det talstærke og hengivne publikum, og en lyd, der hurtigt blev tip-top efter en lidt flad start, så stod By the Patient endelig frem med sit fulde potentiale. Dét potentiale, der allerede har bragt dem så langt. Det virkede som om terperi af detaljer i forbindelse med indspilning af debuten, der kommer til efteråret, har gjort bandet uhyggeligt skarpe.

Fedt var det at høre de to guitarer ligge perfekt i indbyrdes niveau, så for eksempel tapping-stykkerne i 'Luke' lød fremragende i mixet. Men også 'Blood of Martyrs Shall Cover the Earth' med det catchy omkvæd lovede godt for det album, som bandet reklamerede for på allerbedste vis.

Bandet stod så langt fremme de kunne komme på scenen - et sikkert tegn på, at de virkelig ville trykke den af. Der er stadig nogle små tegn i bandets fremtræden, der viser, at vi ikke har med alt for rutinerede herrer at gøre på trods af, at de arbejder benhårdt. Men i dette tilfælde er det kun fedt: bandet elsker vitterligt hvad de gør, og det stod malet i ansigterne på de fem koncentrerede gutter. Og glæden var smittende, selvom det var 45 minutter med vred og knusende, ond lyd.

Se - eller gense - noget af showet herunder: