Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En prøvelse

Populær
Updated
En prøvelse
En prøvelse
En prøvelse
En prøvelse
En prøvelse
En prøvelse
En prøvelse
En prøvelse

Når der skrives "en prøvelse" som i overskriften klinger det negativt, men det gik faktisk godt da Saturnus med en næsten 3 timer lang marathon-koncert testede både egen og publikums form.

Kunstner
Spillested
Dato
29-11-2012
Genre
Trackliste
Rain Wash Me
Litany of Rain
Wind Torn
Mourning Sun
Inflame Thy Heart
Father's Providence
Forest of Insomnia
Starres
Call of the Raven Moon
A Lonely Passage
Between
Murky Waters
I Love Thee
To the Dreams
Thou Art Free
Empty Handed
Softly on the Path You Fade
Pretend
I Long
Christ Goodbye
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Loppen på en torsdag aften. Studietiden er forbi, så det der med at skulke og møde sent ind, duer ikke på jobbet fredag. Loppen en torsdag aften... Men der var dog kun et band på programmet, så det gik nok alt sammen, at koncerterne på Loppen tidligst må starte kl. 22. Allligevel sneg klokkens viser sig hen på 1 om natten, før det fine show i anledning af udgivelsen af Saturnus' nye skive var ovre. Vækkeruret var dermed pænt generende fredag morgen, men så var det godt, at årsagen til søvnunderskud var god, for det var et ret fornemt arrangement, som det danske band havde sat op.

En art opvarmning var der nu alligevel. Anne Eltard, der senere skulle gæste scenen med Saturnus, fik omtrent et kvarter til en interessant opvisning i hvad man kan med en god portion musikalsk sans, en violin og effekter til looping. Herefter kom bandet på og kunne kigge ud på en fyldt sal, da de gik i gang med 'Rain Wash Me' fra den forrige skive. Med et show planlagt til 2½ time, som dog blev trukket lidt længere ud, så blev der nemlig plads til meget andet end den nye skive, hvorfra alle sange blev spillet, men fornemt blandet i sættet, så det var ikke fra start til slut.

Showet blev eftersigende streamet 'live', og det har forhåbentlig kørt bedre end backing-tracket, der i starten af showet havde det med at falde ud af mixet. Det kan egentlig undre, når der nu er en klavermand på scenen, hvorfor han ikke også har nogle keyboards og spiller det meste af det på backing-tracket live, for det virkede lidt sært som han forlod scenen i flere numre.


Smuk doom og fulde damer

Backing-tracket kunne dog ikke fjerne fokus for denne specielle aften med det længste show i bandets historie. Man kunne have bange anelser, om at det ville blive kedeligt og folk ikke kunne opretholde koncentration så længe, men bortset fra lidt fjolleri på scenen - hvilket måske netop til et release med masser af venner foran musikerne var helt på sin plads - så gik det rigtigt godt. Ja, der var måske lige et par damer på de forreste rækker, der havde svært ved at få branderten til at passe med de smukke, doom-sange, og derved kunne virke lidt forstyrrende for den musikalske oplevelse, og så et par små-kiks på guitarerne i starten, når distortionen var taget af.

Men lyden kom på plads igen, guitarspillet opgraderet og så kørte det derfra helt efter planen. Det akustiske-intermezzo til den fantastiske 'Call of the Raven Moon' og den flotte 'A Lonely Passage' var pga. teknik, der skulle plads, lidt længe om at komme i gang men det var i høj grad lidt ventetid værd. Frontmand Thomas havde svært ved at mane folk til ro før de meget stille sange, men det eneste, der egentlig skulle til var at starte med sangene, for man blev straks opslugt af musikken.

Violinisten Anne var med, og tager denne anmelder ikke meget fejl, blev der også spillet lidt af de imponerende passager på stryger-instrumentet fra 'For Your Demons' fra EP'en. 'A Lonely Passage' vågnede for alvor til live her på scenen i forhold til pladen. Dette skyldtes i høj grad den smukke baggrundsvokal fra Laurie Ann Haus.

Thomas på vokal er det eneste medlem, der har været med Saturnus hele vejen, da bassisten Brian har været ude af bandet i en periode. Og han viste da også via intensiv kaffe-drikning på scenen og morfar-jokes, at der var løbet meget vand gennem åen siden håret var langt og teksterne ikke behøvede at ligge i A3-format på gulvet. Men det var med til at understrege den her hyggelige stemning, som Loppen emmede af denne sidste torsdag i november.

Det var en super aften, og når man har som denne skribent har nydt hver en Saturnus-udgivelse indtil videre, så var det fedt med en sætliste, der virkelig kom vidt omkring fra 'I Love Thee' over 'Starres' til 'Thou Art Free' og 'Murky Waters'. Og så den fede åbner fra den nye skive. Og på trods af et sæt, der strakte sig ud på næsten 3 timer, så kunne man stadig savne et par personlige favoritter. Det illustrerer blot Saturnus' imponerende høje kvalitet på sangene fra de 4 albums og en enkelt EP.

Koncerten kan ses (via et mindre gebyr) herfra: http://www.saturnus-live.com/

Menu