Sejrende Steel Panther

Populær
Sejrende Steel Panther

En youtubedarling - humorbandet Steel Panther - gæstede Danmark for første gang. Det kom der en ganske underholdende aften ud af.

Spillested
Dato
14-03-2012
Distributør
Genre
Trackliste
1. Supersonic
2. Tomorrow Night
3. Fat Girl
4. Asian Hooker
5. Tiger Woods
6. Gold Diggin Whore
7. Suck Itself
8. Community Property
9. Eyes Of The Panther
10. Girl From Oklahoma
11. Party All Day
12. Turn Out The Lights
13. Death To All But Metal
14. 17 Girls
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Steel Panther er ligesom Tenacious D et humorband der tager forskellige sider af metallen under kærlig behandling, og grunden til at det lykkes så godt for disse bands, er, at de for det første kender  og elsker genren godt og for det andet fordi det musikalske håndværk er i orden. Men hvor Tenacious D er en musikalsk stand-up duo, er Steel Panther et egentligt glammetal-band, der holder sig til genren og kun gennem tekster og scenesnak giver hele showet et humoristisk twist.

Steel Panthers musikalske håndværk mere end i orden og et stort skridt foran genrens etablerede navne, og det er en væsentlig forudsætning for at det er så sjovt. Havde de nu spillet som brækkede arme, var de sjofle platheder og den noget monomane dameglæde hurtigt blevet trættende, men når det hele serveres med et så stort overskud både hvad angår sangskrivningen og selve udførelsen, så bliver helheden sgu ret morsom.

Og et morsomt og vellykket show var, hvad det fire californiere leverede i Amager Bio. Lange taler fra scenen blev afløst af det ene tø-hø sjove nummer efter det andet, og selv om snakken var lige ved at blive for lang og humoren for udpenslet, holdt det nu hele vejen igennem.

Tilskuerne stod med træskogrin og ølsvømmende øjne under hele koncerten, og mangen en mund til koncerten sang med på hits som 'Community Property' og 'Death to All But Metal'. Og selv om glimtet i øjet var til at få øje på, så siger dén sang nu også noget om den kærlighed til metallen, som bandet såvel som publikum har omme bag alle løjerne. Og det er i sidste ende dén, som for det hele til at virke så godt.