Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

SRF '15: Metalgudernes genkomst

Populær
Updated
SRF '15: Metalgudernes genkomst
SRF '15: Metalgudernes genkomst
SRF '15: Metalgudernes genkomst
SRF '15: Metalgudernes genkomst
SRF '15: Metalgudernes genkomst
SRF '15: Metalgudernes genkomst
SRF '15: Metalgudernes genkomst
SRF '15: Metalgudernes genkomst

Det bliver ikke mere heavy metal, end når Judas Priest er i topform. Det var briterne i den grad i Sverige, hvor de leverede festivalens højdepunkt med en suveræn koncert.

Kunstner
Dato
06-06-2015
Trackliste
1. Dragonaut
2. Metal Gods
3. Devil's Child
4. Victim of Changes
5. Halls of Valhalla
6. Love Bites
7. March of the Damned
8. Turbo Lover
9. Redeemer of Souls
10. Beyond the Realms of Death
11. Jawbreaker
12. Breaking the Law
13. Hell Bent for Leather
Ekstra:
14. Electric Eye
15. You've Got Another Thing Comin'
Ekstra ekstra:
16. Painkiller
17. Living After Midnight
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

De har været i gang i en times tid, da stilheden på scenen bliver afløst af en høj brummen. Øjeblikket, vi ved, altid kommer under en koncert med Judas Priest. Rob Halford, der gasser op for sin store kværn, og kommer trillende ind på scenen. Legenden er iført sin ikoniske læderkasket, har en læderpisk siddende mellem tænderne, kører den røde motorcykel helt ud på scenerampen, der skiller publikum i to sektioner.

Alle blikke er rettet mod Halford, der bliver siddende på maskinen, mens bandet bag ham slår tonerne an til klassiske ’Hell Bent for Leather’.

Over 30.000 mennesker bryder ud i ekstase. Helt forståeligt. Der er flere hestekræfter samlet i Judas Priest anno 2015, end hvad en gruppe rockere kan præstere, når de kører i pack.

Ironisk nok. Judas Priest har flere gange været på afskedsturné gennem det seneste årti. Det gav mening. ’Nostradamus’ fra 2008 var en svag plade og den sidste med guitarist K.K. Downing. Live var der heller ingen længere megen pondus i Halfords stemme. Koncerten på Copenhell i 2011 var dog ganske glimrende.

Men meningerne har været mange og delte om præstens tilstand. Men The Priest er i den grad back, som Halford indledte med at sige under lørdagens koncert. Og præsten forsvinder såmænd heller ikke foreløbig, så længe det føles så rigtigt, hvilket det gør for tiden, sagde gruppens anden ikoniske guitarist Glenn Tipton under bandets pressemøde få timer før koncerten.

Så sandt som det er sagt. Alt føltes rigtigt denne her aften i de 100 minutters selskab med de britiske metalguder. Fra koncertens første nummer fra sidste års glimrende comeback ’Reedemer of Souls’ til de afsluttende og berømte skæringer ’Painkiller’ og ’Living After Midnight’.

35-årige Richie Faulkner er en fantastisk erstatning for Downing og sammen med den 67-årige Tipton, brillerede de to guitarister, da de satte introen i gang til ’Victim of Changes’, der hører til blandt metalhistoriens mest geniale klassikere. Og Halfords vokal i nummeret? Hold nu kæft, mand!

Hvad end den 63-årige frontmand indtager af kost, så synes han at have fundet sin anden ungdom. For år tilbage stod han slap i koderne. I Sverige strålede han med en metalgod's karisma. Halford spurter ikke rundt på scenen og pisker en stemning op. Det behøver han slet ikke. Halford går rundt med tunge skridt og holder publikum fast i et jerngreb.

Garderoben skiftede flere gange undervejs. Fra læderfrakken med pailletter under ’Beyond the Realms of Death’ over lædervesten med nitter under suveræne ’Jawbreaker’ og ’Breaking the Law’ til  heavyvesten, der har stofmærker med norske black metal-bands som Immortal og Mayhem, under mægtige ’You’ve Got Another Thing Comin’’

Det bliver simpelthen ikke mere heavy metal end Judas Priest. Imponerede, at de gamle drenge kan være i så vild en storform efter 45 års eksistens. "The priest is back", gentog Halford, før han og bandet forlod scenen lige efter midnat og havde leveret festivalens højdepunkt. Tak for det. Judas Priest er indiskutabelt genrens sande defenders of the faith.