Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

SB '17: "I dedicate this song to the flying unicorns!"

Populær
Updated
SB '17: "I dedicate this song to the flying unicorns!"
SB '17: "I dedicate this song to the flying unicorns!"
SB '17: "I dedicate this song to the flying unicorns!"

FMan keder sig aldrig i selskab med metallens svar på Robbie Williams, og pointene hentes hjem med tør humor og sikre træffere.

Dato
17-08-2017
Trackliste
1. Rejoice
2. Stormbending
3. Failure
4. Deadhead
5. Supercrush (m/ Anneke)
6. March Of The Poozers
7. Kingdom (m/ Anneke)
8. Grace (m/ Anneke)
9. Higher (m/ Anneke)
Fotograf
Jacobh Hansen
Forfatter
Karakter
4

"We are sexually repressed Canadians, here to play prog metal for you! So from the bottom of my heart, please suck it!"

... og således starter festen endnu engang i højt humør, en solrig dag på hovedscenen i Dinkelsbühl. 'Rejoice' åbner som vanligt, en steady sang, der får selv de mest dovne tilskuere til svagt at nikke med, inden Devin Townsend proklamerer: "Crowd participation is optional. However, who does it the cheesiest gets a shirt!"

Jo tak, det er Townsend, ligesom vi kender ham, og har man set ham før, føler man sig hjemme i hans univers på få sekunder. Med storslået lyd og vægtning af de mere af de nyere, mere atmosfæriske dele af bagkataloget er det således Townsend og hans faste korsangerinde, Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering), der dominerer lydbilledet. Det gør bestemt heller ikke spor, at de andre medlemmer ikke markerer sig nævneværdigt. Med Townsends enestående talent og humor kunne man nærmest forestille sig at bruge en hel dag i selskab med ham alene og stadig ikke have fået nok. Men uden mulighed for at få opfyldt drømme af en sådan karakter tager vi hellere end gerne til takke med denne time på Summer Breeze-Stage.

At de svævende numre ender med at være på bekostning af det mere teknisk udfordrende repertoire fra fx Devin Townsend Band-æraen, er desværre lidt synd. Det er dog stadig de flotte produktioner, der gennemsyrer hele hans virke, og jeg har også efter denne koncert altid forladt en Devin Townsend med oplevelsen af at have lagt øre til et bombardement af vellyd. Det tenderer periodisk trance, når van Giersbergen eller korarrangementerne foldes ud i numre som 'Supercrush' eller 'Kingdom', og så er det dejligt befriende, at Townsend ikke er mere prætentiøs end at udbryde "Epic bubbles!" midt i storheden, bare fordi han kan.

'March of the Poozers' sætter mere gang i horderne undervejs, inden vi afslutningvis får 'Higher' dedikeret til de enhjørninge-balloner, man får med sin burger i en af de lokale fastfoodjoints, og som tilsyneladende er blevet sendt til vejrs. Devin Townsend er og bliver den fødte joker, og vi takker for mange års tro tjeneste og glæder os allerede til næste gang, han kigger forbi Dannevang.

&t=2508s