Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Thrashikonerne stjal showet

Populær
Updated
Thrashikonerne stjal showet
Thrashikonerne stjal showet
Thrashikonerne stjal showet
Thrashikonerne stjal showet
Thrashikonerne stjal showet
Thrashikonerne stjal showet
Thrashikonerne stjal showet
Thrashikonerne stjal showet

Artillery var igen på Vintermetal. Det var en fornuftig disposition, for veteranerne stod for aftenens bedste koncert, mens 9000 John Doe havde snaps med.

Kunstner
Titel
+ Dawn Of Demise + 9000 John Doe + EVRA
Spillested
Dato
23-01-2016
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Vintermetal er blevet en tilbagevendende begivenhed på spillestedet Skråen i Aalborg, hvor danske navne får lov at vise deres værd. Første år var det lokale, nordjyske navne som Essence, Ferocity, 9000 John Doe og Final Hour, der udgjorde navnene på plakaten. Sidste år havde man udvidet geografien noget mere og havde blandt andet Vanir og Artillery på programmet. I år var der så comeback til 9000 John Doe og Artillery. Derudover havde man sikret sig Dawn of Demise som hovednavn samt københavnske EVRA som første navn. Til at præsentere det hele havde man allieret sig med Rene Pedersen, der er forsanger i Mercenary.

EVRA lagde godt fra land og var klar over, at der skulle ekstraordinære tiltag til for at varme de frostkolde nordjyder, der stadig ikke var mødt fuldtalligt, op. Så i stedet for at gemme sig bag mikrofonen hoppede forsangeren og de to guitarister såmænd bare ned til publikum og igangsatte selv aftenens første moshpit. Det må siges at have virket, for moshpitten fortsatte, da de tre bandmedlemmer igen gik op på scenen. EVRA gjorde dermed et ganske godt indtryk på Skråens publikum på denne for dem første koncert i Aalborg.

Det samme kan siges om 9000 John Doe, der med deres sædvanlige bøllerock denne aften brugte koncerten på at hylde nogle af de mange kunstnere, der er blevet taget fra os for nylig. Ikke mindst Lemmy Kilmister, der udover nogle hyldester fra scenekanten også blev hyldet ved, at Skråen og Vintermetal havde lavet en decideret Lemmy-drink til lejligheden. 9000 John Doe er selv leveringsdygtige i snaps, som blev serveret fra scenekanten til de tørstige publikummer, der ikke stod tilbage for at nyde en enkelt eller to. Derudover krydrede de også oplevelsen med nogle gæsteoptrædener på vokal, heriblandt Scott Jensen fra Dawn of Demise under 'Never Corner a Cobra'. Tilsammen gjorde det deres koncert til en ganske underholdende begivenhed, hvor ungdommen fik moshet igennem.

Da Artillery trådte på scenen, steg gennemsnitsalderen betragteligt. Stützer-brødrene og resten af Artillery er jo ikke længere ligefrem vårharer i branchen. Forsanger Michael Bastholm Dahl har efterhånden fundet sig til rette som frontmand og leverede aftenens mest energiske optræden. Det gav pote. Der blev virkelig trænet nakkemuskler til 'In the Thrash', og forsangerens indpiskende attitude stod i stærk kontrast til Morten Stützers nærmest stoiske optræden ude til højre. Bassist Peter Thorslund er mere udadvendt og klarede tingene på egen hånd, da der sprang en streng midt i en sang. Om bag trommesættet, og så bliver der ellers monteret en ny undervejs, hurtigt stemt og så videre. Artillery leverede både nyt og gammelt og sejrede med titelsangen fra deres seneste plade 'Legions', mens de sådan lidt akavet fik præsenteret '10.000 Devils' som deres forening af øl og satanisme. De løber dog med aftenens bedste optræden, ikke mindst båret af forsangerens optræden.

For nok er Dawn of Demise hovednavn, men alle, der har set Dawn of Demise et par gange de seneste år, vil vide, præcis hvordan koncerten på Skråen blev afviklet. De leverer utvivlsomt en vare, som går lige i hjertekulen på fans af tung dødsmetal. De spiller tight, men det er blevet lidt for forudsigeligt med det jyske lune, og det er så trygt, at det begynder at føles for tilbagelænet fra scenekanten. Alligevel sender 'Juggernaut' naturligvis hele Skråen ud i headbanging, der når helt ned på de bagerste rækker. Derfra fortsatte festen på Rock Caféen i Jomfru Ane Gade, der var officielt after-party, eftersom de første 50 betalende gæster fik en ølbillet til en fadøl på beværtningen. Det sikrede et næsten lige så fint fremmøde på Rock Caféen i de sene nattetimer, hvor flere optrædende også blev set søle sig til. 

Alt i alt en hyggelig aften med udmærkede koncerter og godt selskab. Vintermetal har på bare tre år fået etableret sig ganske fornuftigt og fremmødet kunne godt indikere, at Aalborg kan bære mere og andet end blot Aalborg Metal Festival på Studenterhuset. Miljøet lever i bedste velgående i Aalborg, hvilket Vintermetal blot er med til at cementere.

Billede 1 - 3: Artillery
Billede 4: EVRA
Billede 5: 9000 John Doe
Billede 6 - 8: Dawn Of Demise