Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vådt og tamt

Populær
Updated
Vådt og tamt

Koncerten med den tyske superguitarist Michael Schenker druknede i regn, der lagde en dæmper på en i forvejen kedelig oplevelse.

Dato
08-06-2012
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
2

Den tyske guitargud har haft sine kostbare fingre med i store navne som Scorpions, UFO og sin egen kendte gruppe The Michael Schenker Group. De sidste par år er det dog gået ned af bakke for manden som har været inspiration for mange guitarister igennem tiden, bland andre vores egen danske Michael Denner fra Mercyful Fate.

Schenkers seneste soloalbum 'Temple of Rock' har heller ikke just været en kritikervenlig oplevelse for tyskeren, der i de sidste måneder har været på turné under navnet Michael Schenkers Temple of Rock. Lidt komisk et projekt i betragtning af, at tyskeren sådan set ikke spiller mere end et til to numre fra albummet under koncerterne.

Anderledes blev det såmænd heller ikke under koncerten fredag eftermiddag, hvor det pissede ned så i tykke stråler, at der hverken på scenen eller blandt publikum var meget energi at spore. Landsmændene fra Gamma Ray var sat til at spille på samme tid, og det havde nok været at fortrække.

Har Schenker da mistet det magiske talent spørger man så?

Næ, egentlig ikke. Godt nok er han så ligbleg og afpillet at han ligner en narkoman hivet direkte ud af Hamborgs banegård, men spille kunne manden nu sagtens. Han lignede bare ikke en der havde lyst til det. Den store guitarfest udeblev og hele koncerten lignede noget der kørte på autopilot.

Trommeslageren og bassisten har selv en fortid i Scorpions, så naturligvis var det ikke så underligt at 'Coast to Coast', 'Another Piece of Meat' og 'Rock You Like a Hurricane' blandt flere andre Scorpionsnumre blev spillet. UFOs klassiske 'Rock Bottom' lukkede regntemplet ned, hvilket vakte noget undren blandt det våde publikum.

De forventede ekstranumre, hvor UFOs 'Doctor, Doctor' normalt slutter Schenkers shows af, udeblev. Ærgerligt, men forståeligt. Regnen nægtede at overgive sig. Det gjorde Schenker i stedet, og det var sådan set nu også det klogeste for både ham selv og et gennemblødt publikum.