Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'16: Flot finaleshow

Populær
Updated
WOA'16: Flot finaleshow

Iron Maiden sluttede deres store turné på ryggen af pladen 'The Book of Souls' af på Wacken Open Air. Foran 70.000 blev der lukket flot ned, og Bruce Dickinson blev hyldet.

Kunstner
Dato
04-08-2016
Trackliste
1. If Eternity Should Fail
2. Speed of Light
3. Children of the Damned
4. Tears of a Clown
5. The Red and the Black
6. The Trooper
7. Powerslave
8. Death or Glory
9. The Book of Souls
10. Hallowed Be Thy Name
11. Fear of the Dark
12. Iron Maiden

13. The Number of the Beast
14. Blood Brothers
15. Wasted Years
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
4

Wacken Open Air 2016 er en stor festival. Vi startede dagen ude på de små scener, og hen mod aften trampede vi stille og roligt op mod den store festivalplads. Iron Maiden var netop gået på, efter vi havde hørt UFOs 'Doctor Doctor' advare om briternes snarlige komme. Vi har allerede set deres show på denne turne, da vi rapporterede fra Boxen i Herning tidligere på sommeren. Iron Maiden ændrer ikke i deres sætliste undervejs, når de turnerer, og anekdoterne er da heller ikke afvekslende i en sådan grad, at anmelderne må være helt på dupperne for at få de seneste improvisationer med.

Iron Maiden har et show, der er afprøvet og fundet godt nok. Sådan er det. På godt og ondt. Det er tredje gang, Iron Maiden er hovednavn på Wacken. Vi har oplevet dem alle tre gange på festivalen, og anno 2016 var det samtidig deres sidste show på denne turné. Det er altid forrygende flot, og dette års finaleshow var ingen undtagelse.

Sangene blev fremført stilsikkert, omend Bruce Dickinsons stemme lød til efterhånden at kunne trænge til en pause. Der blev knebet lidt mere af i de høje toner, end der gjorde i Herning. Ikke så meget at det ødelagde oplevelsen, men nok til at man bemærkede det.

Det blev dog opvejet til fulde af stemningen. Boxen var ikke udsolgt og kan således på ingen måde hamle op med en festival, der i et år har været udsolgt, og hvor der er plads til 75.000, hvoraf langt størstedelen havde fundet vejen frem til True Metal Stage denne torsdag aften for at feste med Iron f*cking Maiden.

'Tears of A Clown' blev naturligvis dedikeret til afdøde Robin Williams og samme teatralske effekter, som vi så i Herning, kom på scenen lige efter planen. 'The Trooper' og resten af klassikerne, som kan ses på sætlisten ovenfor, gav genlyd over hele festivalområdet, og den lækre 'Blood Brothers' sidst i koncerten var godt leveret med en velvalgt tale fra Bruce Dickinson.

Til sidst satte Iron Maiden trumf på med en lidt ekstra lang fejring af sig selv og publikum, hvilket naturligvis altid går rent hjem hos de tilrejsende fans. Iron Maiden har nogle virkelig dedikerede af slagsen, og denne aften fik de en lidt forlænget hyldest til og fra bandet. Det var som sagt deres sidste show, og når så forsanger Bruce Dickinson ville fylde 58 år tre dage efter showet, blev hans fødselsdag da fejret lidt på forhånd med fjolleri på scenekanten. Hvem ville ikke gerne lige prøve at blive lykønsket af henved 70.000 mennesker på én gang?

Koncerten blev streamet direkte på internettet, hvilket forsangeren da også nåede at nævne fra scenekanten, så seerne bag skærmene kunne få et brøl fra det festvillige publikum. Den to timer lange koncert kan ses her:En flot finale på en turné med pladen 'The Book of Souls'. En turné, der har gået sin sejrsgang over 36 lande med i alt 72 shows. At slutte det af i silende regn på Wacken er passende. Mens vi syntes, de var skarpere i Herning, så var kulissen på Wacken bare noget for sig selv. Er man i tvivl, så se de vinkler i videoen, hvor man ser hele folkemængden, luk øjnene, og forestil dig så at være midt i det, mens der er fællessang til 'Fear of the Dark'. Der har du svaret på, hvorfor Iron Maiden stadig kan henrykke masserne. Iron Maiden var lidt trætte i forhold til for halvanden måned siden, men de kunne stadig!