W:O:A 2010: Succes i teltet

W:O:A 2010: Succes i teltet

Det var i W:E:T-teltet, at man virkeligt følte, man kom tæt på musikerne, og det udnyttede svenske Degradead og leverede en kompakt og velspillet koncert, der fungerede.

Kunstner
Dato
07-08-2010
Trackliste
1. The Human Nature
2. Take Control
3. VXR
4. Dream
5. Pass Away
6. Burned
7. Wake the Storm / Til Death Do Us Apart
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Kvartetten kan ikke skrive opfindere af melodød/-thrash på cv'et, og må nok snarere ty til beskrivelsen medløbere, men når den slags gøres ordentligt, så kan der nås gode resultater alligevel.

Og således sparkede Degradead liv i det publikum, der havde fundet vej til telt-scenen på lørdagens tidlige eftermiddag. Med en nærmest klinisk præcision blev leveret det ene melodiske, og headbanger-venlige riff efter det andet, mens Mikael Sehlins vokal vekslede fortrinligt mellem catchy melodier og herlig agressivitet.

I forhold til de store scener kan man med rette kalde scenen i teltet for "Wackens Lille Scene", men som det lod sig vise flere gange på festivalen, så var det let at få 100 % respons fra publikummet, pga. nærheden til bandet på scenen. Og måske fordi det i flere tilfælde var de lidt mindre grupper, som endnu ikke var nået til stadionkoncerter, og i stedet var stolte over blot at spille på Wacken, og derfor spillede sin "chance" med utrolig passion.

Degradead var i hvert fald synligt begejstrede for publikum og vice versa, og dermed blev det et show i smuk symbiose, hvor man lidt glemmer alt om de mange andre (svenske) bands, der leverer musik, som i bund og grund lyder tilsvarende.