Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En værdig to'er

Populær
Updated
En værdig to'er
Slayer og co's Unholy Alliance-tour gik udenom DK, men Heavyjam.dk følger sidste uges rapport fra Oslo op - denne gang fra Malmø. Koncertsalen i Malmø messecenter lignede mest af alt en fabrikshal, stemningsmæssigt fint velegnet til metalkoncerter, men de bange anelser for dårlig lyd var fuldt berettiget.

Største taber i lydhelvedet var Lamb of God, der spillede højest af alle bands denne aften, og derfor havde den mest markante, irriterende basbrummen. Overraskende nok gik guitarlyden pænt klart igennem, og seje "Walk With Me in Hell" fra den nye skive og publikumsyndlingen "Now You got something to Die For" fik alligevel vist en dygtig, supertight amerikansk gruppe på acceptabel vis.

Finske Children of Bodom var ikke synderligt snakkesalige, men spillede et hurtigt kontant sæt. For de thrashungrende blandt publikum føltes det nok som speedmetal-melodød i keyboardhelvede. Derfor gik tunge "Angels Don't Kill" bedst igennem til salens metalfans, da tempo og keyboard-/guitarsoli her var nedtonet.In Flames var på hjemmebane og udnyttede fordelen. Et godt sæt med vægten fornuftigt lagt på "Reroute To Remain" albummet, der sammen med et formidabelt lysshow og en munter forsanger i Anders Fridén var årsagen til denne aftens blå/gule sejr. "Only For The Week" var som sædvanlig en crowdpleaser, men "Take This Life" må ikke glemmes. En sand live-basker!


Voldsomt kontraangreb

Slayer... navnet står for kult og massiv idoldyrkelse. Thrashlegenderne satte eftertrykkeligt streg under "The Unholy Alliance II". Guddommeligt og majestætisk tronede storskæggede Tom Araya (øv. bill.) af og til frem i spotlyset, nærmest ydmyg og alligevel fandens selvsikker i sin stemmeføring. Han stod mellem de to omvendte kors dannet af utallige Marshall kabinetter og præsenterede klassikere som "War Ensemble".

Sammen med sine medsammensvorne blev det et sandt klassikerangreb iblandet de bedste sange fra det nye album. Alle fremmødte må have haft sved på panden efter den voldsomme afslutningskontra med "Raining Blood", "South of Heaven" og "Angel of Death".

I sandhed en god pakke af bands, større og bedre blandet end "The Unholy Alliance I" (feat. Slayer, Slipknot, Mastodon i Valby Hallen, forrige år). Lad os håbe at nr. III besøger København, og at der er styr på gæstelisterne, så pressefolkene ikke behøver gå glip af pakkens åbningsband.

Kunstner
Genre
Karakter
5