WOA'12: Bistert

Populær
WOA'12: Bistert

Både Ministry og Al Jourgensen er tilbage fra de døde for at skælde ud på verden. Og dét gjorde de godt og med eftertryk.

Kunstner
Dato
04-08-2012
Karakter
4

 

Det er ikke mange år siden, at den amerikanske industrialkæmpe, Ministry, gæstede bl.a. København på en afskedsturne. Men ukrudt forgår ikke så let, medmindre man altså ryger det, og måske derfor har Ministrygutterne fundet sammen igen. Enten for at tjene en skærv til netop ”ukrudt”, eller også er det faktisk fordi de havde mere vrede på hjerte. Det sidste synes at være tilfældet, at dømme efter koncerten på Wacken der var årets sidste på Black Stage.

Tempoet var højt og den industrielle kværnen gik gennem marv og ben. Og selv om der var halvtomt i mudderhavet foran scenen, så var Ministry så tændte som nogensinde. Man havde jo hørt, at Al Jourgensen, frontmand og bandkonge, var kollapset til showet i Paris en uge før, så bange anelser havde man både for, om det overhovedet blev til noget, og for at det ville blive en halvsløj fornøjelse. Men Al var på og kom helt ud over scenekanten, selv om man ikke af den grund kunne sige, at han var let til bens. Men han holdt den times tid koncerten varede. Ekstranumre rakte kræfterne åbenbart ikke til.

Showet var ledsaget af nogle visuals der bestod af en række videokollager, der alle omhandlede krig, mord, narko, finanskrisen, osv. i en medieinficeret verden – i sig selv ikke vanvittigt originalt, men de var så brutale i deres gentagelser af forskellige drabeligheder, at de fik en effekt. Frem for alt passede de godt til musikken der jo også har det med at gentage de samme virkemidler om og om igen – sådan er det jo med industrial – og skulle man kritisere showet for noget, var det, at det mod slutningen blev en tand for ensformigt. Måske også fordi lidt for mange af numrene var fra det nye album, og man derfor stod og savnede evergreens som bl.a. 'Filth Pig'. Når det er sagt, så var det frem for alt oplevelsen af et meget brutalt show fra et band med noget på hjerte, som gjorde koncerten så bister, og gjorde den til en helt igennem fin afslutning for festivalen på Black Stage.