Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Længe ventet album

Populær
Updated
Længe ventet album
Saturnus er tilbage efter seks års pause, men bandets comeback album indfrier ikke helt de store forventninger, mener Casper Villumsen. Pressemeddelelsen kalder denne skive for "den længst ventede danske metaludgivelse." Seks år er der gået siden sidste Saturnus-album, og et halvt band er blevet udskiftet. Netop ventetiden har skruet forventningerne helt op, hvor de måske ikke kan bære. I hvert fald skuffer udgivelsen en anelse, men med to fænomenale albums og en ditto ep i bagagen, så er det svært andet.

I forhold til ”Martyre” er albummet mindre let tilgængeligt. Ikke nær så iørefaldende, den karakteristiske bærende leadguitar er ikke udført med samme elegance og følsomhed. Der er heller ikke åbenbare hits som ”Christ Goodbye” fra ”Paradise Belongs to you”, og derfor tager det for lytteren lidt tid, at få det helt på plads. Men det er bestemt arbejdet værd.

Albummet lægger sig stilmæssigt et sted imellem de to tidligere fuldlængder. I Saturnus-regi er uptempo-sangene ”Pretend” og ”Murky Waters” som taget fra ”Martyre”, mens den flotte åbner ”I Long” kunne have været lagt på debuten.

Det er smukt, især når trommerne er stille og keyboardet lægger stemningen sammen med Thomas’ dybt melankolske vokal – disse partier er bandets klare force, som i ”All Alone”, der tangerer suveræne ”For Your Demons” fra ep’en.

Sangene vokser og rammer lytteren, men den første skuffelse vaskes ikke helt væk, heller ikke af fantastiske ”Rain Wash Me”. Dertil savner spillet på bækkener og andet percussions-tingel-tangel raffinement, mens leadguitaren som nævnt er lige en fingerspids under fordums niveau.

Det vigtigste er dog, at Saturnus er tilbage, det svære comeback er overstået, vi kan glæde os til koncerter og flere albums, hvor bandets unikke lydbillede nok skal blive forfinet.

Kunstner
Titel
Veronica Decides to Die
Label
Distributør
Karakter
3