Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Bedst i midt-tempo

Updated
Bedst i midt-tempo
Thunderstones nye cd "The Burning" er finsk power metal af den bedre slags, mener Lars Schmidt. Den gamle redacteur, Dr. Jam, synes jo, at denne her minder rigtig meget om Pretty Maids, og så må den gamle (undertegnede) jo være helt våd i buksen. Men redacteuren rammer jo lidt ved siden af. Den finske kvintet Thunderstone holder sig nogenlunde strikt til den stolte power metal tradition, mens Maids-drengene jo også flirter med almindelig hard rock af den poppede og
iørefaldende kaliber.

Thunderstone er dog noget af det bedst sammenhængende og internationalt klingende finske metal, som undertegnede har hørt. Og allermest positivt overraskende er, at sanger Pasi Rantanen ikke synger engelsk som en finne. Det er godt nok befriende, for det placerer Thunderstone højere end eksempelvis Stratovarius.

Sine steder går det godt nok voldstærkt og speedet, og det er her, "The Burning" falder lidt. Thunderstone er klart bedst, når farten sættes ned - som på eksempelvis "Mirror Never Lies", hvor der er dubbede guitarharmonier, halvtungt Pretty Maids-riff (ja-ja, Jam!), masser af melodi og et omkvæd, der sidder lige i skabet.

Titel
The Burning
Distributør
Forfatter
Karakter
3