Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Skrækmesterens sølvbryllup

Populær
Updated
Skrækmesterens sølvbryllup
Horrorrock-veteranen holder formen på sit konceptalbummet "Along Came a Spider". På sit 25. studie album, 39 år efter albumdebuten ("Pretties for You") er det vel tilladt for Alice Cooper, at lyde præcis som... Alice Cooper? Det er ihvertfald det indtryk, den gamle horror rock-konge tydeligvis efterlader sig på sit nye album "Along Came a Spider", spundet op omkring et koncept, hvor Alice inspireres af en række fiktive og faktiske karakterer fra morderhistorien, og forestiller sig deres identitet som en edderkop!

Det lyder også ganske klassisk Alice Cooper, ikke sandt?

Musikalsk set er "Along Came a Spider" en rimelig vellykket udøvelse i opdateringen af de gamle dyder, samlet omkring et massivt og moderne hard rock lydbillede, der både indkapsler den klassiske Alice-stemning, og giver den aldrende skrækmester et frisk touch.

Det er svært ikke at høre den dynamiske "Vengeance Is My Mine" (feat. en fed solo fra Slash) som en nutidig "Feed My Frankenstein" og balladen "Killed by Love" som "Only Women Bleed" anno 2008. Eller rockeren "Im Hungry" som noget, der kunne minde om et vist opkog af "Is It My Body?" og "Under My Wheels".

Musikken er dynamisk, velkomponeret og stemningsfuld og selv når Alice Cooper pumper løs på rutinen som i "Wrapped in Silk" slipper han gennem klicheernes spindelvæv med livet i behold og respektne intakt. Havde det nummer været inkluderet på en ny Poison-plade, ville det definitivt have haft pinlighedens essens over sig. Men nu har det altså arnested hos manden, der har inspireret både Bowie, Bolan, Kiss, King Diamond, Manson - og Poison.

Men Alice Cooper slipper vel afsted med det meste, og det gør han, fordi han lever på en høj grad af integritet og solid sangskrivning samt sin vedvarende evne til at samle et musikalsk team, der holder Alice-traditionen tilpas vedkommende og vital, også i 2008.

Nuvel, vi taler så heller ikke nogen ny "Schools Out" eller "Billion Dollar Babies", men "Along Came a Sider" holder niveau ligesom den fine forgænger "Dirty Diamonds", der desuden blev fulgt op af en Alice Cooper i forrygende koncertform.

Sidste efterårs koncert i Ballerup var eksempelvis ovenud fantastisk og med "Along Came a Spider" i ørene er det bare at håbe, at den allerede annoncerede co-headliner Tysklands-turné med Alice Cooper og Whitesnake i oktober/november også sætter kursen nordpå.

Kunstner
Titel
Along Came a Spider
Label
Distributør
Karakter
3