Tilbage til fremtiden, del II

Tilbage til fremtiden, del II
The Kovenant genindspiller debutalbum og Kong Kent kuller ud. Norske Kovenant startede tilbage i 1997 som et projektband med bandmedlemmer fra bl.a. Dimmu Borgir, og har siden hen udviklet sig fra et sideprojekt og en supergruppe til at være sin egen gruppe. Bandet er p.t. i gang med at indspille et nyt album, og så har de samtidig valgt at genindspille deres debutudspil, og derfor sidder jeg nu og anmelder ”In Times Before The Light”.

Skiven er nemlig deres debutskive. Men den er ikke bare genudgivet. Langt fra! Den er blevet remastered, remixed og omarrangeret hele vejen igennem fra A – Z. Der er endda nyt cover (øøhh… wauw?).

Bandet har selv produceret denne nye version af pladen, der nu bliver genudsendt igen for at skabe lidt opmærksomhed, og det gør bestemt ikke noget. Det her er nemlig en rigtig god plade! Det er symfonisk, atmosfærisk og en anelse industriel black metal.

1997-versionen, originalen, havde Nagash på vokal. Manden der tidligere spillede bas for Dimmu Borgir. I dag hedder han ”Lex Icon” og han har genindspillet vokalen, guitar, bas, trommer osv. med sin nye partner ”Psy Coma”, et hidtil uskrevet blad i den norske black metal verden. Nagash/Lex Icon forlod nemlig Dimmu Borgir for at koncentrere sig om Kovenant, og han var åbenbart ikke tilfreds med lyden på sin originale version.

Når jeg sidder og hører denne skive igen kan jeg ikke lade være med at tænke, at Nagash gjorde det rigtige! Dimmu Borgir er stadig et rigtig fedt band, og Kovenant er så kommet til siden og har skabt endnu et rigtig fedt norsk black metal band. Lidt mere industrielt end Dimmu Borgir, og det gør slet ikke noget! Mens der stadig er plads til den symfoniske black metal, er der også gjort plads til en tyk, velproduceret lyd og vigtigst af alt: Nogle rigtig gode sange med god melodi! Tak for det. Den her skive holder 100%

Kunstner
Titel
"In Times Before The Light"
Distributør
Karakter
4