Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tilbageblik på Mastodon

Populær
Updated
Tilbageblik på Mastodon
"Call of the Mastodon" byder på ni numre fra magiske Mastodons første par leveår. Ekstremt hektisk og overvejende fedt, mener vor anmelder. Efter massiv anmelder- og publikumssucces i kølvandet på 2004’s mægtige album, ”Leviathan”, blev Mastodon sidste år samlet op af selveste Warner Brothers i USA. Et pladeselskab, der primært er kendt for at huse helt store kommercielle navne som fx Linkin Park og Red Hot Chili Peppers + senest Metallica.

Derfor smager udgivelsen af ”Call of the Mastodon” på forhånd lidt af, at bandets gamle selskab Relapse lige skal malke de sidste dollars ud af hvidhvalen. Det er dog ikke helt tilfældet. ”Call of the Mastodon” indeholder ni sange, som er taget fra bandets ophold i studiet i helt gamle dage, da målet stadig var at indspille en demo, som kunne udløse en pladekontrakt.

Kendere af Mastodon vil vide, at stilen på debutalbummet, ”Remission”, var noget mere hidsig og kompositionerne en del mindre komplekse. Og det er også samme indtryk, der gør sig gældende her. Fem af sangene på denne "Call of the Mastodon" har allerede været udgivet på EP’en, ”Lifesblood” i 2001, men de sidste fire numre er altså sager, der aldrig har været udgivet før.

Som nævnt er det en langt mere hidsig version af Mastodon, der her præsenteres, og der bliver meget sjældent lagt fingre imellem. Det tekniske niveau er allerede ekstremt højt. Det er ganske enkelt en fryd at høre bandet gå helt bersærk i numre som ”Welcoming War” og ”Hail to Fire”, mens ”Battle at Sea” tegner et groft billede af det Mastodon, man finder på ”Leviathan”-albummet (førnævnte nummer er i øvrigt det eneste, hvor der gives et lille pusterum i løbet af albummets halve times spilletid).

Det er blevet nævnt mange gange, men trommeslager, Brann Dailor, er nok bandets største force. Det er svært at pege på en fra nutidens metalscene, der når ham bare til sokkeholderne i kompleksitet.

Når alt dette er sagt & skrevet, så er ”Call of the Mastodon” mest en fan-ting. Og selvom spilletiden er på kun en halv time, så kan det ikke udelukkes, at det kan føles som mere end rigeligt i ørene på de lyttere, der hoppede med på vognen ved ”Leviathan”.

En fin samling for dem, der ikke nåede at købe ”Lifesblood” EP’en inden den gik ”out of print”, men også en fin lille kuriøsitet, mens vi venter på, hvad smadderhovederne har fundet på, på deres debutalbum for Warner.

Kunstner
Titel
Call of the Mastodon
Distributør
Karakter
3

Menu