Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Turisas

Updated
Turisas
Superfed extrem metal fra Ion Dissonance, solidt konceptalbum fra Turisas og kedelig metalcore fra In This Moment. "The Varangian Way" er et monsteropus af et konceptalbum fra finske Turisas. Historien foregår i 1000-tallet, og man følger en mands søgen efter sit ophav. En søgen, som tager ham på en flodrejse fra den finske bugt til Miklagård (Konstantinopel).

Musikken er en slags prog/folk/dødsmetal og lyder som et møde mellem In Extremo og Dimmu Borgir. På den baggrund er den, forbløffende nok, forholdsvis vellykket. Kompositionerne er holdt ret stramt, samtidig med en stor detaljerigdom og et mylder af forskellige stykker. De folk'ede elementer virker ikke nær så påklistrede som hos In Extremo, men er en integreret del af numrene. Af negative ting er der forsangerens (Warlord Nygård) ringe engelskkunskaber og hans vel musical-agtige måde at synge klart på. Hans growl fejler tilgengæld ingenting.

"The Varangian Way" er et helstøbt album der bestemt må være noget for den rollespillende metaller. Skulle man have fået lyst til at fordybe sig lidt mere i universet og historien bag pladen, har Turisas fået lavet en ret udbygget hjemmeside til formålet: [url=http://www.thevarangianway.com]thevarangianway.com[/url]

Kunstner
Titel
The Varangian Way
Dato
18-06-2007
Distributør
Forfatter
Karakter
3