Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens monsterdrøn

Updated
Sepultura træder for alvor ud af Cavalera-brødrenes skygge med et stærkt konceptalbum. Så er Sepultura ellers tilbage igen skal jeg ellers lige love for. Thrash-brasilianerne stod ellers til at blive afskrevet, da den sidste Cavalerabroder forlod bandet i foråret for at lave en plade med sin bror, der forlod Sepultura for længe siden.

Hvorfor betyder deres fravær noget? Det gør det fordi de dannede bandet tilbage i fordums firsere, og derfor har de været synonyme med Sepultura. At den sidste Cavalera-broder, Igor, skred, kunne have betydet, at den sidste gnist blev slukket og at Sepulturas skæbne blev et omrejsende jamband. Det har vist sig ikke at være tilfældet.

Tværtimod. For i stedet for lys der pustes ud, er der snarere tale om et vådt tæppe fjernet. Om den gode Igor har været en bandtyran vides ikke, men at dømme efter deres seneste udspil, har udmeldelsen været en kreativ frisættelse for de tilbageblevne.

Albummet er skrevet over bogen/filmen "A Clockwork Orange" og er blevet til på godt tre måneder, hvilket ikke er alverdens tid. Men det beviser blot, at det perfekte er det godes værste fjende (hr. Axl Rose...)

Albummets numre kan minde lidt om Meshuggahs fordi de er bygget over enkle riffs der spilles om og om igen, men her hører sammenligningen også op. For det første fordi brasilianerne ikke er så forvrængede og industrielle som nordsvenskerne, for det andet fordi fordi de har ramt en nærmest vemodig tone hele albummet igennem.

Kombinationen af det vemodige og det gentagende kunne være skidt, men trackene er indbyrdes varierede nok til at gøre albummet lytteværdigt i dets fulde længde, og det er fuld på omgangshøjde hvad angår tyngde og metallethed.

Sidst på pladen prøver bandet dog kræfter med Beethoven, og det er mere en sjov ide end egentlig godt, men det er den eneste skønhedsplet, der er at finde.

Albummet lugter langt væk af spilleglæde og -evne, og hvis nogen skulle have troet at Sepultura var et dødt og begravet foretagende, ja, så er det i hvert fald et levende-dødt et af den allermest sprælske slags.

Kunstner
Titel
A-Lex
Label
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
4