Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Updated
Ugens Monsterdrøn
Bersærk af musisk lykke - Lars Schmidt falder i svime over det nye album fra Treshold. Denne anmelder kan gå helt bersærk af musisk lykke, når han præsenteres for et progessivt metalband som eksempelvis britiske Threshold, der nu er på gaden med gruppens nu syvende studiealbum, "Subsurface", og det her orkester har - som mange prog-bands - sin helt egen lyd: storladent, symfonisk, energisk, skarpt med masser af guitarriffet kant og derfor sine steder meget heavy. Threshold formår også denne gang at levere varen så meget, at berigelsen nærmer sig det totale.

Progressiv metal har det jo, som navnet på stilarten mere end antyder, med at vokse, og jeg kan simpelthen ikke vente på at dyrke det her album de næste par uger. For så bliver det med statsgaranti bare bedre og bedre. For efter fire dages gennemlytninger lyder det til, at Threshold endnu engang har formået at holde det høje niveau fra især de to seneste forgængere "Hypothetical" og "Critical Mass" samt ikke mindst det excellente livealbum fra februar i år, "Critical Energy".

Som titlen på livealbummet fortæller, så handler det meget om energien i Thresholds musik. Javel, bandet er et progressivt metalband, men det lyder hverken som de typiske bannerførere inden for genren, Dream Theater og Symphony X. De har deres helt egen stil, hvor energien sideløbende med et fantastisk tæt sammenspil og stor musikalsk kunnen skaber et lydbillede, som er så typisk Threshold.

Tjek Threshold og "Subsurface" ud - og tag så lige "Hypothetical" og "Critical Mass" med i købet. Du vil ikke fortryde det.

Kunstner
Titel
Subsurface
Distributør
Forfatter
Karakter
4