Ugens Monsterdrøn

Ugens Monsterdrøn
Et opløftende, spændende og modent udspil, mener Lars Schmidt om det nye comeback album fra amerikanske Tesla. Hold da firserfest for et comeback, Tesla beriger os med - efter i to år at have turneret landeveje og øvelokaler tynde. De amerikanske drenge, som nu er blevet mænd, blev genforenet for et par år siden, og i stedet for at stryge i studiet og indspille en plade, tog de den hårde landevej og genfandt sammenspillet og the rock'n'roll spirit, som man tydeligt kan høre på deres nye udspil, comeback-albummet "Into the Now"; et overraskende fremragende og lovende album, der viser, at Tesla er lige så skarpe som i deres første år i midten og slutningen af firserne, hvor de lagde navn til klassikerne "Mechanical Resonance" og "The Great Radio Controversy".

17 millioner solgte plader senere bringer de så sig selv i flot fokus igen med et album, der rammer højdepunkterne fra firserne, men også kæder musikken sammen med tidens lyd - både den lidt hårde lyd og den mere singer/songwriter agtige tradition, som er et af Teslas fundamenter. En tradition, som aldrig går af mode.

Tesla har altid præsteret at lægge vægt på den gode sang og melodi, uanset indpakning, og heller ikke på dét punkt skuffer "Into the Now". Og Tesla brager direkte ind i nutiden med cd'ens åbner, titelnummeret, der bæres igennem af et monster tungt nu metallisk riff og en pulserende bas. Og ikke mindst sanger Jeff Keiths stærke røst. Men tror man, at man nu er havnet i selskab med noget så patetisk som et firserband, der spiller nu metal, må man tro om igen. Anden skæring, "Look @ Me", er helt ovre i den anden grøft, halvakustisk og med den stærke hookline. "What A Shame" rammer også tidens metallyd, mens vi på "Heaven Nine Eleven", som hander om 11. september 2001, aner klare referencer til grungen. Sådan veksler albummet hele vejen igennem. Energi, melodi og stærke guitarer fra Frank Hannon og Tommy Skeoch. Er man til Tesla, så ringer klokkerne dybt, højt og længe på albummets tiende skæring, "Come To Me", et stort, stort akustisk nummer, meget iørefaldende og helt i den gode, gamle Tesla-ånd.

"Into the Now" er et klart investeringsobjekt, og som alle gode investeringer, så holder det her album altså rigtig længe. Et opløftende, spændende og modent udspil fra nogle gamle drenge, man forlængst havde afskrevet.

Kunstner
Titel
Into the Now
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
4