Ugens monsterdrøn

Ugens monsterdrøn
Demiurg har oppet sig gevaldigt på album nummer to. Med "Breath of the Demiurg" leverede Demiurg et ganske habilt debut-album udi oldschool svensk dødsmetal blandet med lidt midtempo død a la Bolt Thrower. Andet album er ikke anderledes, men alligevel et stort skridt fremad.

Heavyjams kritik af debuten gik på nogle alt for simple trommer, der blev leveret af Dan Swanö (Edge of Sanity og utal af andre bands). Stilen var simpel, men trommerne trængte alligevel til et pift, for det blev lige kedeligt nok. Måske de kære svenskere har læst dette e-zines anmeldelse? I hvert fald er sublime Ed Warby (Gorefest, Hail of Bullets) rekrutteret og den mand er vanvittigt dygtig. Han har fuldstændig ramt stilen og spiller derfor ikke overdrevet teknisk, men han spiller knageme tight og forstår ikke at overdrive men blot spille det helt ”rigtige” til hvert riff.

Dan Swanö er skam stadig med, men klarer nu guitarerne på perfekt vis og de sporadiske keyboard-sekvenser. Rogga Johansson (Paganizer m.fl.) leverer stadig et lækkert dybt growl, ikke ulig Dans growls, da han var bedst i Edge of Sanity-dagene.

Endnu en stort skridt fremad er opnået ved at hyre en ny bassist. Johan Berglund spiller nogle fede basgange, der af og til får tankerne over på Death, og det er jo slet ikke skidt.

Lyden er lækkert tør som den skal være til stilen. Produktionen er klaret i blandt andet Unisound af Dan Swanö.

Et lækkert album, der i sin stil er tro mod genren, og derfor heller ikke er innovativ. Men det rykker, og det er jo det absolut vigtigste!

Kunstner
Titel
The Hate Chamber
Distributør
Karakter
4