Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kedelig nattergals-kopi

Updated
Kedelig nattergals-kopi
Inddrager man hovedpersonen fra det band, man selv laver musik i stil med, beder man selv om sammenligning og så er der risiko for at tabe den konkurrence. Dan Swanö spiller keyboards på denne plade og måske er det lyden af disse, der gør at sammenligningen fra pladeselskabets side med Nightingale er fuldt ud legal. Også Dans soloprojekt med ”Moontower” kan beskrive lyden. Betegnelsen ”progressiv” er måske til større diskussion, men lad nu det ligge.

”Memories For Nothing” er debutalbummet fra Paganizer-guitarist Andreas Karlsson, der her også tager sig af vokal og sangskrivning på et album i en noget anden stil. Der synges rent og det på en måde, der også lyder inspireret af hr. Swanö. Det er stadig metal, men i den meget ”light” ende med overflod af keyboards.

Vokalen er meget iørefaldende, og man kan hurtigt synge med, hvis det ønskes. Måske er melodilinierne lige simple nok, der savnes noget udfordring og selvom vokalen er pæn er den hele tiden sunget meget sikkert i samme toneleje.

”Falling Apart”, ”The End of Days” og ”Firstborn Unicorn” er udmærkede sange, mens ”The Last Goodbye” er decideret forfærdelig. Albummets resterende sange er blot anonyme. Er du ”Nightingale”-fan, så prøv at give det en chance, men undertegnede vurderer dog materialet her, at være en klasse under.

Kunstner
Titel
Memories of Nothing
Distributør
Karakter
2