Melodi vs. brutalitet

Populær
Melodi vs. brutalitet
Et skud energi og brutalitet løfter og pryder varemærkerne fra en ellers let slidt genre. Med et af årets grimmeste covers kommer svenske Miseration med sit debutalbum. Heldigvis er musikken bedre og det skal ikke komme bandet til last, at det visuelle indtryk først bekymrer og lægger en dæmper på forventningerne.

Med undtagelse af vokalen, der er indsunget af Christian Älvestam fra Scar Symmetry, er alt indspillet af Jani Stefanovic (Essence of Sorrow, Divinefire), men her er tale om et "rigtigt band" og et line-up står klar. Musikken er umiskendelig svensk, selvom pladeselskabet prøver at gøre bandet anderledes ved at nævne, at Suffocation og Hate Eternal skulle kunne anes i musikken.

Det er melodisk dødsmetal, og det er ingen skam i at selskabet vælge at nævne nogle af genrens tunge drenge, for det her er mere brutalt end typisk melodød. Men US-death metal er det altså ikke. Ej heller er der en lyd af tidlig In Flames eller Edge of Sanity, der også står nævnt i promomaterialet.

Musikken er frisk og den ekstra brutalitet, som bandet tilfører den slidte melodødsgenre er kærkommen. Trommerne er lige i skabet og gør sit til at musikken rykker og ligger også perfekt i mixet; godt i front uden at dominere.

Når Christian kaster sig over ren sang, kan han ikke lægge lyden af Scar Symmetry af sig. Hans stemme er speciel og den måde han laver melodilinier er karakteristisk, så det er i og for sig forståeligt. Growlet er også velkendt, hvis man kender hans tidligere bedrifter. På denne plade passer det dog endnu bedre i forhold til det mere melodiske hovedband.

Pladen lægger ud med en nakkebrækker i "Thrones" men albummets bedste sang er "Seven Are the Sins", hvor sporadisk keyboard giver en stemning som i black metal og det klæder dødsmetallen på denne skive, der ikke har nogle svage numre.

Kunstner
Titel
Your Demons, Their Angels
Distributør
Karakter
3