Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Død og smadder

Updated
Død og smadder
Alsidigt, men trivielt udspil fra brasilianske undergrundshelte. Krisiun, brasiliansk dødsmetal trio, hvis rødder er influeret af bands som Kreator, Cradle of Filth og Napalm Death, har næsten sammen antal år på bagen som mange af forbillederne, nu hvor de udgiver deres syvende studiealbum, "Southern Lord".

"Slaying Steel" lægger skiven for med fire minutters non-stop grind på dobbeltpedalen, velskrevne riffs, hurtige soli og typisk hakkende growl. Generel død og smadder!

Med al respekt for deres musikalske kunnen, er det de færreste bands indenfor dødsmetalgenren, der rent faktisk formår at vække djævelen i én. Krisiun synes dog at have fortjent deres status som kulthelte i den sydamerikanske undergrund: det er virkelig ond musik, der her bliver fyret af sted! Og det er det, fordi de - ligesom de to ovennævnte bands - ikke lader sig styre af én genre.

Det er døden, der dominerer, men der hersker samtidig et niveau af tunge, melodiøse riffs, en nærmest Meshuggah-inspireret lydmur og varierende, progressive trommer. Åbningsguitaren på "Origin of Terror" kunne faktisk lige så godt være skrevet af vores egen (læs: Mercenarys) Martin Buus – så vidt kommer brasilianerne omkring.

Alsidigheden redder dog ikke pladen fra at undgå at blive ensformig og nærmest triviel i længden. Det kan synes underligt, hvordan en så brutal knytnæve til fjæset kan virke kedelig, men det er netop hele genrens svaghed: forceringer bliver generelt kedelige i længden. Men igen: kredit til Krisiun for trods alt at bidrage med andre input.

Og selvfølgelig skal landsmændene i Sepultura hyldes i en respektfuld coverversion af "Refuse/Resist".

Kunstner
Titel
Southern Storm
Distributør
Karakter
2