Er der liv efter Immortal?

Er der liv efter Immortal?
Blastbeatsene er fjernet, men sanger Abbaths røst høres tydeligt i hans post-Immortal band I. Dette band er på forhånd blevet udråbt til at være en norsk black metal supergruppe, da vi har Hr. Abbath (tidl. sanger for de hedengangne Immortal) plus medlemmer fra Enslaved og Sahg i folden. Hvis man forventede en videreførelse af Immortal, så bliver man - som undertegnede - skuffet. Der er ikke den samme brutalitet, om end man ikke er i tvivl om at det er Abbath i front med sin snærende røst.

Dette projekt er som Immortal minus blastbeats (som nok er dét fedeste ved Immortal!), men plus melodier, episke guitarsoli og en poleret produktion. Det er objektivt set en mere ”moderne” black metal skive, men er det virkelig målet? I hvert tilfælde er det et åbent spørgsmål om I skal være Abbaths eneste medium at udtrykke sig igennem eller om Immortal genopstår?

En detalje som er værd at lægge mærke til er nummeret ”Far Beyond the Quiet”, som er en flot og respektfuld homage til Bathory-mastermind Quorthon (RIP!).

Kunstner
Titel
”Between Two Worlds”
Distributør
Karakter
3