Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et par ord om power metal

Updated
Et par ord om power metal
Nyt album med Brainstorm Der er en del forskellige definitioner på sub genren ”power metal”, men i undertegnedes heavy metal ordbog, handler power metal i hvert fald grundlæggende set om mødet mellem den traditionelle heavy metal fra sen-70’erne og start-80’erne og den nye hårdere thrash metal bølge, som skyllede henover scenen fra omkring 1983 og frem. I 1982 beskrev Lars Ulrich endog Metallica som ”power metal” på sine visitkort, som blev vedlagt bandets demo bånd, da det blev sendt ud til potentielt interesserede pladeselskaber og fanzines. Power metal, altså, selvom Ulrich & co. jo siden udviklede deres helt egen genre, som vel nærmest kan kaldes ”Metallica”.

Og det er jo en helt anden historie, nu handler det nemlig om aktuel power metal, først og fremmest tyske Brainstorms nye udspil ”Liquid Monster”, som er et ret vellykket eksempel på en slags power metal anno 2005. Bandet bygger et meget kraftfuldt udtryk op omkring en mængde meget rå og seje Slayer-riffs, mens de mere melodiske guitarforløb leder tankerne en smule hen på Iron Maiden og vokalerne ligger i forlængelse af Bruce Dickinson og hans mange lærlinge, med et lille pift af Geoff Tate (Queensryche).

Egentlig kendte jeg ikke så meget til disse Brainstorm før denne skive, men interessen blev skærpet da Kong Kral af Mercenary skamroste bandet i et interview med undertegnede tidligere på året. Og det må siges, at ”Liquid Monster” er et yderst habilt album, der vellykket veksler mellem headbanger appellerende thrashy beats og semipompøse stiløvelser indenfor det ædle metalguitarspil.


NB: Brainstorm åbner deres nye verdensturné på The Rock, Kbh. den 19.4, dog uden danske Mercenary, som ellers er med på resten af Brainstorms Europa turné.

Kunstner
Titel
Liquid Monster
Distributør
Karakter
3