Væk fra det umiddelbare

Væk fra det umiddelbare

Brainstorm viser, at når de holder sig fra de mest oplagte power metal-finter, er de mestre indenfor genren.

Kunstner
Titel
On the Spur of the Moment
Distributør
Trackliste
1. Below The Line
2. In The Blink Of An Eye
3. Temple Of Stone
4. In These Walls
5. Still Insane
6. Dark Life
7. No Saint - No Sinner
8. Where Your Actions Lead You To Live
9. A Life On Hold
10. My Own Hell
Forfatter
Karakter
4

Brainstorm har efterhånden en god portion skiver på samvittigheden - 'On the Spur of the Moment' er den niende. Der er her tale om ganske symfonisk power metal – af den slags, hvor der i perioder er alt for meget tempo og tilsvarende mangel på stemningsskift, fordi det skal gå så satans stærkt. Ikke at tempo i sig selv er skidt, men ensidigt dobbeltpedalsorgie er ikke nødvendigvis godt, hvis det kun suppleres af ligeledes piskende guitarer.

Dog viser tyskerne også andre sider. De har også midttempo på tapetet, og det er mere interessant, endda selvom de to stortrommer får lidt for mange bank. Men når pulsen er mere lidt lavere, bliver det tid til vedkommende riffs og ikke mindst større omtanke og melodi til vokalen - af samme grund er nummeret 'No Sinner – No Saint' også blandt de umiddelbart oplagte højdepunkter grundet det grundigt fængende omkvæd. Men mens dette nummer hører til blandt favoritterne ved de første lyt, vinder albummet på de knapt så indlysende hits, der langsomt åbner op og kun snigende viser store kvaliteter.

En udgivelse med et længere perspektiv


Trods en udgivelse indenfor en genre, hvor sangskrivningen er centreret omkring det høje tempo og de storladne melodier, er Brainstorm faktisk allerbedst, når de lige netop holder sig fra begge dele. Og heldigvis er der flest af den slags numre på denne skive. Man sidder knapt så meget og synger med, men får langt mere ud af de lidt grovere riffs og knapt så simple omkvæd – hvilket viser tyder potentiale til en vis langtidsholdbarhed.