Tom Storm

Tom Storm

Tyske Brainstorm forsøger på 10. udgivelse at gå i en ny retning, men undervejs glemmer de egne forcer og farer mest af alt vild.

Kunstner
Dato
17-04-2014
Distributør
Trackliste
01. Erased By The Dark
02. Firesoul
03. Descendants Of The Fire
04. Entering Solitude
05. Recall The Real…
06. Shadowseeker
07. Feed Me Lies
08. What Grows Inside
09. The Chosen
10. … And I Wonder
Forfatter
Karakter
2

Siden 1990 er det blevet til 10 studiealbum fra det Baden-Württemberg-baserede heavy metal/power metal/melodisk metal-baserede ensemble Brainstorm, og 'Firesoul' er altså nyeste skud i bøssen som efterfølger for 'On the Spur of the Moment', der var et fint, men også meget forudsigeligt udspil.

Meget lidt er ændret siden da, og man er på intet tidspunkt i tvivl om, at der er tale om samme band. Godt med genkendelighed - men det forudsigelige går også igen. Denne gang er der dog tale om lidt mere ondskab og færre af den slags melodier, som skruer sig fast i øregangene og skriger på at blive kædet sammen med repeatknappen.

Det klæder naturligvis Brainstorm med et mere råt udtryk, som blandt andet den hårdere og mere beskidte guitarlyd og en dejligt aggressiv vokal, men desværre har tyskerne ikke et lige så solidt greb om voldsomme elementer på samme måde, som de fuldstændig styrede slaget om de højstemte omkvæd og heltemodige versefødder. Uden melodierne skal der noget andet til at skabe stemning, og det er ikke nok med lidt thrash-input hist og pist - det hele går under i en sump af midtempo uden synderlige skift i intensitet og forsøg på at gøre enkelte elementer mere pågående og direkte.

'Firesoul' efterlades dermed som et lidt tomt udspil, der har udtrykket i orden, men alt for lidt kvalitet i sangskrivningen til at fastholde interessen.